Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο 8,6% ο επίσημος πληθωρισμός

Μικρή υποχώρηση κατά δύο δέκατα της μονάδας σε σχέση με τον Ιούνη, σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλη, κλείνοντας στο 8,6% σε ετήσια βάση Ιούλης 1996 προς Ιούλη 1995. Σύμφωνα, επίσης, με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), σε μέσα επίπεδα Γενάρης - Ιούλης 1995 προς την αντίστοιχη περίοδο του 1995, ο πληθωρισμός παρουσίασε αύξηση 8,8%.Η νέα μείωση του πληθωρισμού αποδίδεται από την ΕΣΥΕ στη σημαντική υποχώρηση που σημείωσαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές των ειδών διατροφής, κυρίως δε οι επιμέρους κατηγορίες φρούτων (-42,1%) και λαχανικών (-20%). Η επίδραση των θερινών εκπτώσεων, άλλωστε, είχε αντίκτυπο στη μείωση των τιμών στις κατηγορίες ένδυσης (-7,1%) και διαρκών αγαθών (-5,3%). Μικρή υποχώρηση κατά 1% τον Ιούλη σε σχέση με τον Ιούνη σημειώθηκε, τέλος, και στην κατηγορία μόρφωσης - αναψυχής, καθώς η πτώση του τουρισμού φέτος οδήγησε το σχετικό δείκτη σε καθοδική πορεία.

Ο "εναρμονισμένος" με την Ευρωπαϊκή Ενωση πληθωρισμός τέλος, στο διάστημα Ιούλης 1996 προς Ιούλη 1995 κινήθηκε σε μικρότερα του εθνικού πληθωρισμού επίπεδα και έκλεισε στο 8,4%.

Ερωτώμενη για τις από δω και πέρα τάσεις του πληθωρισμού, η γγ της ΕΣΥΕ Φ. Ζερβού είπε ότι σύμφωνα, με τις τελευταίες ενδείξεις συνεχίζεται η μείωση, ενώ απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις για την πορεία του ως το τέλος του χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ