Τρίτη 6 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Υπέροχες μαμάδες!

Η Ρωσίδα Μαστέρκοβα και η Βουλγάρα Κοσταντίνοβα τα πρόσωπα στην τελευταία μέρα του στίβου στην Ατλάντα

Η μεγάλη επιτυχία της Νίκης Μπακογιάννη, λίγο μας έκανε να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους τελικούς στην τελευταία μέρα του στίβου στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα. Εκεί στο περιθώριο, λοιπόν, είχαμε κάμποσους μικρούς και μεγάλους ήρωες. Οπως:

Τον Γιαν Ζελέζνι που κατέκτησε το δεύτερο ολυμπιακό του τίτλο στο ακόντιο, αφού πρώτα χρειάστηκε 15 - 20 λεπτά για να συνέλθει από την πολύ καλή πρώτη βολή του Βρετανού Στιβ Μπάκλεϊ (87.44). Ο Τσέχος σταρ έστειλε το ακόντιο 72 εκατοστά πιο μακριά στη δεύτερη προσπάθεια και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τη Σβετλάνα Μαστέρκοβα που, μετά το 800άρι, κέρδισε και τα 1.500, ολοκληρώνοντας ένα απροσδόκητο νταμπλ. "Χωρίς την Μπουλμέρκα και την Ο' Σάλιβαν, δεν άξιζε ο τελικός", παραδέχτηκε με ειλικρίνεια η μητέρα αθλήτρια.

Το μικροκαμωμένο Αφρικανό Βενούστε Νιγιονγκάμπο των 23 χρόνων και των 60 κιλών, μόνιμο κάτοικο Ιταλίας, που άναψε φωτιές στη φτωχή πατρίδα του, το Μπουρούντι, με τη νίκη του στα 5.000 μέτρα. Το πρώτο χρυσό στην ιστορία της μικρής αυτής χώρας. Να σημειωθεί ότι έτρεξε μόλις τον τρίτο του αγώνα στο "πεντάρι". Εφυγε από τα 1.500 μέτρα για να αποφύγει τον Μορσελί και δικαιώθηκε.

Τον Νουρεντίν Μορσελί που γιόρτασε το θρίαμβό του στα 1.500 μέτρα με δάκρυ κορόμηλο: "Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ατλάντα". Η αποτυχία στη Βερκαλώνη στοίχειωνε το διάσημο Αλγερινό.

Τη Στέφκα Κοσταντίνοβα που επιστρέφει στα 31 της χρόνια, μητέρα πια, για να πάρει το μετάλλιο που της χρωστούσε η Ιστορία. Απέτυχε σε Σεούλ και Βαρκελώνη, ποτέ όμως δεν είναι αργά: "Τώρα είμαι και Ολυμπιονίκης και μαμά. Διπλή ευτυχία", τόνισε η Βουλγάρα αθλήτρια.

Τον άνθρωπο πύραυλο των 100 μέτρων, Ντόνοβαν Μπέιλι, να κερδίζει ξανά τους σπρίντερ των ΗΠΑ αυτή τη φορά στα 4χ100. Ο Καναδάς έκανε την έκπληξη, οι Αμερικανοί πήραν όμως τη ρεβάνς, κερδίζοντας όλες τις άλλες σκυταλοδρομίες σε άνδρες και γυναίκες.

Τέλος, στο μαραθώνιο ο 25χρονος Νοτιοαφρικανός Τζόσια Τουγκουάνε ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης, αφού άντεξε την αντεπίθεση του Κορεάτη Λι μέσα στα στάδιο! Ποτέ άλλοτε δεν τερμάτισαν οι δύο πρώτοι του μαραθωνίου με διαφορά τριών δευτερολέπτων! Ο τρίτος, Κενυάτης Βαϊνάινα, βρισκόταν κι αυτός δύο ανάσες πιο πίσω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ