Τετάρτη 7 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οριστικό το "λουκέτο"

Οριστική χαρακτηρίζει η GOOD YEAR την απόφασή της για το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι

Την οριστική της απόφαση να κλείσει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα κοινοποίησε χτες με επιστολή της στον υφυπουργό Εργασίας Λ. Κανελλόπουλο,η πολυεθνική "Good Year",με το σκεπτικό ότι "το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή στρατηγική της εταιρίας σε ό,τι αφορά την προσφορά των προϊόντων της". Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ότι "θα επανεξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης ως κέντρο διανομής για την περιοχή".

Από το υπουργείο Εργασίας έγινε παραδεκτό χτες ότι είχε προταθεί στην εταιρία η υποστήριξή της από την κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση και τη βιωσιμότητά της, αν και την προηγούμενη βδομάδα ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση.

Η αντίδραση των εργαζομένων της "Good Year" ήταν άμεση και όπως είπαν οι εκπρόσωποί τους, από σήμερα η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει αφίσες και προκηρύξεις των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερώσουν τους θεσσαλονικείς για τον αγώνα τους. Στις 12 Αυγούστου,στις 8 το πρωί, σε Γενική τους Συνέλευση, οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τις περαιτέρω αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Για τις 13 Αυγούστου το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε μεγάλη συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό. Ας σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για συμπαράσταση στους εργαζόμενους, αν και καλέστηκαν όλα τα πολιτικά κόμματα, συμμετείχε μόνο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ