Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Η δημοκρατική εναλλακτική λύση που προτείνει το ΚΚΕ με το Αντιιμπεριαλιστικό Αντικαπιταλιστικό μέτωπο, είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.

Είναι αυτονόητο ότι η μέθοδος και οι μορφές αντιμονοπωλιακού αγώνα σε ελλαδικό επίπεδο εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Από αυτές καθορίζονται η στρατηγική και η τακτική του κόμματός μας σε συνεργασία με τις προοδευτικές δυνάμεις, που θα ακολουθήσουν το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο. Η ένταξη και η παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δημιουργεί πρόσθετες δεσμεύσεις στο καπιταλιστικό μονοπωλιακό καθεστώς.

Ολοένα και περισσότερο αναπτύσσονται οι πολυεθνικές στη χώρα μας, ψάχνοντας για φτηνά χέρια και καταργώντας το ωράριο εργασίας, δημιουργώντας περισσότερο ανεργία. Γι' αυτό πρέπει το Κόμμα μας να στραφεί ενάντια στην εισβολή ξένων μονοπωλίων. Πρέπει να αποβλέπουμε στην πραγμάτωση της εθνικής οικονομίας και όχι στην εισβολή ξένου κεφαλαίου στη χώρα μας. Στο χέρι της εργατοϋπαλληλικής τάξης είναι να αποτινάξει αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα από την πλάτη της. Ιστορική αποστολή της εργατοϋπαλληλικής τάξης, τα συνδικάτα βασικό κύτταρο του ΚΚΕ, οι ακτήμονες καλλιεργητές, η προοδευτική διανόηση, πρέπει να παίξουν σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, απαλλαγμένης από το άγχος της καθημερινής αβεβαιότητας και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου σε άνθρωπο.

Ολοι μας έχουμε διαπιστώσει και είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνο οργανωμένα η εργατοϋπαλληλική τάξη, η αγροτιά που μαστίζεται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την ΓΚΑΤΤ και ΔΝΤ, η προοδευτική διανόηση, πρέπει να κινήσουν προς τα μπρος τον τροχό της ιστορίας που θα απαλλάξει τη χώρα μας από τη βρωμιά και τη δυσοσμία. Η μεγάλη αστική τάξη που κυβερνά τη χώρα μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να στερήσει από τους εργαζόμενους τις κοινωνικοοικονομικές τους κατακτήσεις που πέτυχαν με σκληρούς αιματηρούς αγώνες. Για τα δικά τους συμφέροντα, ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής και αγροτικής τάξης. Η απόφαση του 15ου συνεδρίου του ΚΚΕ που πρότεινε τη δημιουργία ενός πλατύ αντιμονοπωλιακού, αντικαπιταλιστικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, θα συμβάλλει θετικά προς όφελος της εργατικής, αγροτικής τάξης, γενικά για την ολότητα των λαϊκών μαζών. Για αυτό είναι ανάγκη να οριοθετήσουμε εμείς οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες τη σφαίρα και τον κύκλο πρωτοβουλίας και δραστηριότητάς μας, να επεξεργαστούμε αποτελεσματικές μορφές πάλης στήριξης των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων. Οι οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στο πλατύ αντικαπιταλιστικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο με βασικά στοιχεία της κοινής πλατφόρμας μιας (Ενωμένης Αριστεράς) με περιεχόμενο που θα συμβάλλει σε ένα πλατύ αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό (ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) εκλογικής συνεργασίας. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει, κάνει έκκληση προς την ευρύτερη αριστερά, για να την εγκλωβίσει σε μια ατέρμονη και αντεργατική, μονοπωλιακή πολιτική, δέσμια στα κελεύσματα της ΕΕ, του Μάαστριχτ και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΦΩΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ

Αντιστασιακός

Καβάλα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ