Σάββατο 10 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
Οι ... συνήθεις αντίπαλοι

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα αγωνιστούν αύριο στις 8 μ.μ. στο Φάληρο, με στόχο μια νίκη γοήτρου

Για λόγους γοήτρου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν αύριο στις 8 το βράδυ (ΦΙΛΜΝΕΤ) το 5ο Σούπερ Καπ στο στάδιο Καραϊσκάκη. Οι δυο μονομάχοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς σε αυτή τη διοργάνωση αφού στις προηγούμενες τρεις ήταν φιναλίστ. Οι "πράσινοι" έχουν επικρατήσει στα δυο προηγούμενα με νίκες 1 - 0 και 3 - 0, ενώ στο πρώτο η ΑΕΚ είχε νικήσει στα πέναλτι το 1990(κανονικός αγώνας 1 - 1). Μια κατάκτηση έχει και ο Ολυμπιακός που το 1993 είχε κερδίσει στον τελικό την ΑΕΚ με 3 - 1. Οπως γίνεται αντιληπτό η Ενωση και στους 5 τελικούς δίνει το "παρών". Ας δούμε όμως τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των δυο αντιπάλων:

Εξ ανάγκης

Για τον Παναθηναϊκό ο αγώνας αυτός είναι καθαρά μια τυπική διαδικασία αφού ο τεχνικός Χουάν Ραμόν Ρότσα ήταν αντίθετος με την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού. "Εμείς προετοιμαζόμαστε για τον επαναληπτικό με τη Ρόζενμποργκ. Αυτός ο αγώνας δεν εξυπηρετεί τα πλάνα μας. Ομως τι να κάνουμε πρέπει να παίξουμε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς ώστε να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Ασφαλώς θα κυνηγήσουμε τη νίκη αφού είναι ένας θεσμός σημαντικός".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ρότσα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα παρατάξει βασικούς ή αναπληρωματικούς παίκτες. Κάθε πρόβλεψη για την 11άδα είναι παρακινδυνευμένη. Μια πιθανή, με πάσα επιφύλαξη: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Αλεξούδης, Μαραγκός, Μπορέλι, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Χριστοδούλου.

Ο τελευταίος, αναφερόμενος στη συνάντηση, τόνισε: "Οι δυο ομάδες δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα παίξουμε για το γόητρο και πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε οι νικητές".

Επίσημη πρεμιέρα

"Θα πρέπει να δείξουμε σοβαρότερο πρόσωπο απ' ό,τι στα φιλικά. Ανεξάρτητα αν είναι άτυπος θεσμός ή θεωρείται φιλικό, πρέπει να παίξουμε καλά με σκοπό τη νίκη. Αντίπαλος είναι ο ΠΑΟ και το θετικό αποτέλεσμα θα κάνει καλό στην ψυχολογία της ομάδας". Τα λόγια αυτά του Πέτρου Ραβούση οριοθετούν τη φιλοσοφία των "κιτρινόμαυρων" για το αυριανό παιχνίδι. Μπορεί κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές να θεωρούν άκαιρο τον αγώνα, από την άλλη ξέρουν καλά όμως τη σημασία του. Αποτελεί το πρώτο τεστ με επίσημο χαρακτήρα και είναι πανθομολογούμενο ότι η... αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Η ώρα της... αποκάλυψης λοιπόν έφτασε. Η ΑΕΚ την Κυριακή θα παρουσιάσει κατά μεγάλο ποσοστό το πρόσωπο που θα έχει τη νέα χρονιά. Ποιο θα είναι αυτό; Αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο "Πετράν" έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κορμός είναι αποφασισμένος. Οι θέσεις όμως που παίζονται είναι βασικές. Το πείραμα της ταυτόχρονης παρουσίας Ντόμπος, Μανωλά στην 11άδα απέτυχε. Μάλλον λοιπόν θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να κρατήσει τον έναν από τους δύο στον πάγκο. Οπως όλα δείχνουν αυτός θα είναι ο Μανωλάς.

Από κει και πέρα τα πράγματα δείχνουν ξεκαθαρισμένα. Τον ρόλο του "αντι- Σάμπα" θα τον επωμισθεί ο Βλάχος, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Μπατίστα, Νικολαϊδης, Κωστής. Θα απουσιάσουν για προληπτικούς λόγους ο Βάιος Καραγιάννης και ο τιμωρημένος Κωστένογλου. Αν και τίποτε δεν αποκλείεται, στο Καραϊσκάκη αναμένεται να παραταχθούν αρχικά οι Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ντόμπος, Βλάχος, Μαλαδένης, Κετσπάγια, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Κωστής, Νικολαϊδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ