Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον "πυρετό" της απεργίας

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, στις 16 και 17 Αυγούστου, έχουν ριχτεί οι ναυτεργάτες, με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς

Με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα προχωρούν οι ναυτεργάτες για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας, που έχουν κηρύξει οι δυο ναυτεργατικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τις 16 και 17 του μήνα, ενάντια στην παραβίαση του καμποτάζ.Καθημερινά, από τα χαράματα, ναυτεργάτες συνδικαλιστές πραγματοποιούν περιοδείες στο λιμάνι του Πειραιά,μοιράζοντας την ανακοίνωση των σωματείων. Τα δυο σωματεία καλούν όλους τους ναυτεργάτες να είναι την Παρασκευή στις 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Οι συνδικαλιστές ενημερώνουν τους ναυτεργάτες για τις τεράστιες συνέπειες που θα έχει η κατάργηση του καμποτάζ,όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για τις "πειρατικές ενέργειες" του, αμερικανικών συμφερόντων, κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο" και τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνηση, εφοπλιστές αλλά και η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,συναίνεσαν στο "σπάσιμο" του καμποτάζ και στην παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας.

Η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι η κατάσταση της ναυτιλίας σε κάθε τομέα που συνδέεται με τους ναυτεργάτες επιδεινώνεται καθημερινά. "Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ξεπουλιούνται, η κοινωνική ασφάλιση καταρρακώνεται, τόσο στις συντάξεις όσο και στην περίθαλψη, ο αφελληνισμός έχει πάρει μορφή επιδημίας, η "μαύρη εργασία" οργιάζει, οι δουλέμποροι αυξάνουν και πλουτίζουν και η λεγόμενη ευρωπαϊκή προοπτική βάζει ταφόπλακα στο ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας μας. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική που υπαγορεύεται από το πρόγραμμα "σύγκλισης" των ευρωπαϊκών οικονομιών, αποτέλεσμα του οποίου είναι η παρακμή και η λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξεως".

"Στη φωτιά - τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση - της κυβερνητικής και εφοπλιστικής αδιαλλαξίας η ΠΝΟ ρίχνει λάδι, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του αποπροσανατολισμού, της σύγχυσης και του ξεπουλήματος των ναυτεργατικών διεκδικήσεων".

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών και των ναυτεργατικών σωματείων που έχουν κηρύξει την απεργία. Ενεργά στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατικών ενώσεων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ συμπαραστέκεται η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ,όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, και υπογραμμίζει ότι ο αγώνας αυτός είναι αγώνας που αφορά όλους, όχι μόνο τους εν ενεργεία ναυτεργάτες και τους συνταξιούχους, αλλά όλους τους εργαζόμενους, την ίδια τη χώρα.

Την αλληλεγγύη τους ενόψει της απεργίας των ναυτεργατών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους 21 εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των ναυτεργατών, εκεί που θα δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Γιάννης Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος, Ν. Θεμελής,πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού, Ν. Μπεάζογλου,πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας, Β. Νικολαϊδου πρώην δήμαρχος Κοκκινιάς, Γ. Λαγωνίκας νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, Ε. Παντελάκη νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, Π. Σαλπέας δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Κ. Τζατζάνης δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Σ. Θωμάρεη δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου, Ε. Παπαδοπούλου δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου, Κ. Χριστοφορίδης δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου, Σ. Βασιλάκης δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς, Μ. Ζεϊμπέκογλου δημοτική σύμβουλος Κοκκινιάς, Σ. Ζεϊμπέκογλου δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς, Σ. Ιωαννίδης δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς, Σ. Μπενετάτος δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς, Μ. Σεϊτανίδης δημοτικός σύμβουλος Κοκκινιάς, Β. Βιντίλα δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού, Σ. Ζανέτη δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού, Ν. Καζανεζίδου δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, Μ. Φιορεντής δημοτικός σύμβουλος Ρέντη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 12 στην πλατεία Κοραή (2011-10-05 00:00:00.0)
Απλήρωτοι ναυτεργάτες (2011-04-14 00:00:00.0)
Οι πρώτες υποψηφιότητες (2006-06-27 00:00:00.0)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ (2004-02-01 00:00:00.0)
Τον δίκασαν γιατί κάποτε διαδήλωσε! (2002-03-01 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα (2001-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ