Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιδόματα "πολλών ταχυτήτων" στους δημοσίους υπαλλήλους

Με κυβερνητικές αποφάσεις, χορηγείται από την 1η Ιούνη 1996 ειδικό επίδομα 50.000 δραχμών το μήνα στο προσωπικό της Βουλής, 25.000 δραχμών το μήνα στους υπαλλήλους του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και από 7.500 μέχρι 15.040 στο προσωπικό του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας

Αυξάνουν και πληθαίνουν τα διάφορα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση, στους υπαλλήλους διαφόρων υπουργείων και φορέων που οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα επιδόματα αυτά, που κινούνται στον αστερισμό της "επιδοματικής" πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχουν στόχο να εξωραϊσουν τη γενικότερη αντιλαϊκή εισοδηματική και γενικότερη οικονομική πολιτική και φυσικά να "κλέψουν" την ψήφο των εργαζομένων στο ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσονται και οι παρακάτω κυβερνητικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τις οποίες:

Πρώτον, με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Α. Τσοχατζόπουλου,Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλου και Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλου,"χορηγείται στους μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης ειδικό επίδομα κατά μήνα, οριζόμενο σε 25.000 δραχμές",ενώ παράλληλα καταργούνται ή συμψηφίζονται με το ειδικό επίδομα "τυχόν χορηγούμενα ποσά για επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας βάσει των διατάξεων του ΠΔ 904/78 ή άλλων ισχυουσών διατάξεων. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, το επίδομα αυτό, χορηγείται στους υπαλλήλους του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, "ως κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής τους στις υπηρεσίες του ανωτέρω υπουργείου λόγω των συνθηκών εργασίας τους" και θα δοθεί αναδρομικά από την 1-6-1996.

Δεύτερον, με άλλη κοινή απόφαση των παραπάνω 3 υπουργών, καθιερώθηκε από την 1η Ιούνη 1996 ειδικό επίδομα "δύο ταχυτήτων" στο προσωπικό του Ταμείου ΕΘνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), σαν "κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής τους στο Ταμείο αυτό, λόγω του αυξημένου βαθμού ανθυγιεινότητας και επικινδυνότητας του αντικειμένου απασχόλησής τους και των συνθηκών εργασίας. Συγκεκριμένα, το ύψος του επιδόματος ορίστηκε σε 15.040 δραχμές το μήνα για τον κάθε υπάλληλο του ΤΕΟ που εργάζεται στα διόδια και σε 7.500 δραχμές το μήνα για το υπόλοιπο προσωπικό του ΤΕΟ.Παράλληλα με την καθιέρωση της καταβολής του παραπάνω επιδόματος στο προσωπικό του ΤΕΟ, καταργούνται ή συμψηφίζονται τυχόν χορηγούμενα ποσά για επίδομα ανθυγιεινής, επικίνδυνης ή ειδικών συνθηκών εργασίας.

Τρίτον, με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη,ορίστηκε στις 50.000 δραχμές κάθε μήνα "το ύψους του χρηματικού ποσού, το οποίο καταβάλλεται από την 1η Ιουνίου 1996 και εφ' εξής στους υπαλλήλους της Βουλής, μόνιμους μετακλητούς και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καθώς και στους κατά τον Κανονισμό της Βουλής αποσπασμένους στις υπηρεσίες της, αδιακρίτως κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας". Το παραπάνω χρηματικό ποσό, που εντάσσεται στα πλαίσια της επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης, χορηγείται στους υπαλλήλους της Βουλής "λόγω των ειδικών συνθηκών που συντρέχουν κατά την παροχή των υπηρεσιών στη Βουλή" και "δε λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση των αποδοχών, επί των οποίων υπολογίζονται τα προβλεπόμενα έξοδα κινήσεως".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ