Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Εξαρση ατυχημάτων και βλαβών

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της ζωής τους, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μετά από άλλο ένα εργατικό ατύχημα

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας,με ομόφωνη απόφαση του σωματείου τους, καταγγέλλοντας την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στο χώρο, εξαιτίας της αδιαφορίας κυβέρνησης και διοίκησης της επιχείρησης, και απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της ζωής τους.Η κινητοποίηση αποτελεί απάντηση και στο νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στο εργοστάσιο.

Συγκεκριμένα, μετά από εκτόνωση στην ηλεκτροκάμινο 3, τραυματίστηκε σοβαρά ο εργάτης Ιωάννης Τούντας,ο οποίος μεταφέρθηκε με αρκετά εγκαύματα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Δυο μέρες μετά, σημειώθηκε νέα βλάβη στην ηλεκτροκάμινο 4, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, αλλά με σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγική διαδικασία. Και αυτό γιατί τρύπησε η ηλεκτροκάμινος, χύθηκε όλο το μετάλλευμα στο δάπεδο, ενώ απ' τη μεγάλη θερμοκρασία πήρε φωτιά η ταινία μεταφοράς ασβέστη και κάηκαν τα καλώδια υψηλής τάσης.

Οπως σημειώνει το σωματείο, τον τελευταίο χρόνο συμβαίνουν απανωτά εργατικά ατυχήματα ή βλάβες στις εγκαταστάσεις και αυτό οφείλεται στην απαράδεκτη αδιαφορία για την ασφαλή λειτουργία των παραγωγικών τμημάτων, την ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων, καθώς και την υπερεντατικοποίηση και την έλλειψη προσωπικού.

Οπως μας δήλωσε ο Γ. Ρούσσης,αντιπρόεδρος του σωματείου, "η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης, του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και της διορισμένης διοίκησης, είναι ταυτισμένη με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ανταγωνιστικών πολυεθνικών του κλάδου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει με τον αγώνα τους να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και να απαιτήσουν δυναμικά την παραγωγική ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, υπό δημόσιο έλεγχο, για το καλό της επιχείρησης, των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς θα παλέψουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ