Κυριακή 18 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Σημίτη στην Κύπρο

Με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνεδρίασε χτες στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και ασχολήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το βάρος των τελευταίων γεγονότων, της εκτέλεσης από τα κατοχικά στρατεύματα των δύο Ελληνοκυπρίων διαδηλωτών.

Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δόσει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα στην επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, αφού οι όποιες ουσιαστικές συζητήσεις για το Κυπριακό παραπέμπονται στην επόμενη, επίσημη, επίσκεψη του Κ. Σημίτη στην Κύπρο στις αρχές Οκτώβρη.

Χαρακτηριστικό, ωστόσο, των προθέσεων αλλά και των προσανατολισμών της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός σε δηλώσεις του την Παρασκευή στην ΑΘήνα, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, απέφυγε να καταδικάσει τους ηθικούς αυτουργός των δολοφονιών. Απέφυγε να καταγγείλει τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ουσιαστική στήριξη που παρέχουν στην Αγκυρα και στα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Εξάλλου, οι φόβοι που εκφράζονται είναι οι όποιες πρωτοβουλίες ανακοινωθούν να εγκλωβίσουν το Κυπριακό ακόμα περισσότερο στα ΝΑΤΟικά πλαίσια. Ηδη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η συζήτηση για την προώθηση μιας λύσης τύπου "Ντέιτον" όπως στη Βοσνία, με βάση την οποία τα στρατεύματα του ΟΗΕ που βρίσκονται στην Κύπρο θα αντικατασταθούν από στρατεύματα του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ