Σάββατο 24 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Συνταξιούχοι ΙΚΑ διαμαρτύρονται, διεκδικούν

Σε πρόσφατη γενική συνέλευσή τους, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Κέρκυρας διαπίστωσαν - όπως αναφέρουν - στο ψήφισμά τους ότι η κυβέρνηση Σημίτη, όπως και η προηγούμενη του Α. Παπανδρέου, εξακολουθεί να τους εμπαίζει, εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας. Εξακολουθεί η αδιαφορία σε βάρος τους και έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση ζώντας κάτω από το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης.

"Η κυβέρνηση - τονίζουν - μένει απαθής στη φωνή της απόγνωσης των συνταξιούχων και δεν παίρνει κανένα μέτρο βελτίωσης της κατάστασής μας". Επίσης στο ψήφισμα καταγγέλλουν τις ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και καταλήγουν με τα συγκεκριμένα αιτήματα των συνταξιούχων, που είναι:

- Επανασύνδεση των κατωτέρων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και στα 18 λόγω θανάτου (δε δέχονται το ποσό των 5.000 δρχ. στις κατώτερες συντάξεις, που προτείνει η αρμόδια επιτροπή).

- Επαναφορά των αναπηρικών συντάξεων όπως ίσχυαν προ του Ν. 1902/90.

- Κατάργηση ή τροποποίηση των τριών νόμων 1902/90, 197/91 και 2084/92, που ανέτρεψαν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

- Αύξηση του επιδόματος συζύγου.

- Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα από 25 σε 10%.

- Ισχύς του μέτρου της "ελευθέρας" στα μέσα συγκοινωνίας για τους μικροσυνταξιούχους.

- Δικαίωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

- Ανέγερση στην Κέρκυρα εργατικών πολυκατοικιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ