Κυριακή 25 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προτάσεις της ΝΑΣ για πυροπροστασία

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" έχει καταθέσει, στο προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη μιας σειράς μέτρων, που θα βοηθούν την πρόληψη και το συντονισμό για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Προτάσεις, που παραπέμφθηκαν για να εξεταστούν από την αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή. Συγκεκριμένα, η ΝΑΣ σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα, που πρέπει να δραστηριοποιήσουν το ΝΣ της Αθήνας, αλλά και όλα τα ΝΣ της Αττικής, σε συνεργασία με την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων και τους δήμους της Αττικής.

Τονίζει ότι απαιτούνται: Προσωπικό παρακολούθησης και φύλαξης περιοχών. Επιτήρηση περιοχών με εναέρια μέσα. Ελεγχος του αριθμού του εποχικού προσωπικού, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσής του. Μέτρα για την ύπαρξη και λειτουργία πυροσβεστικών εγκαταστάσεων σε ευαίσθητες περιοχές. Συνεργασία με πυροσβεστικές δυνάμεις και δασοπυροσβέστες. Ελεγχος λειτουργίας μηχανισμού ειδοποίησης των αρμοδίων. Ενημέρωση κατοίκων για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Συγκρότηση ομάδων επιφυλακής στις διάφορες υπηρεσίες, με καθορισμένο πλάνο δράσης. Η παράταξη υπογραμμίζει, ακόμα, ότι χρειάζονται μέτρα συντονισμού των υπηρεσιών πυροσβεστικής, στρατού και νομαρχιών και συντονισμός των δυνάμεων και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε όλη την Αττική πρέπει να παρακολουθήσει την εφαρμογή των θεσπισθέντων μέτρων, όπως αποτύπωση και οριοθέτηση του συνόλου των καμένων δασών, απαγόρευση βοσκής και υλοτόμηση των καμένων περιοχών, έλεγχος και μέτρα ενάντια στην αυθαίρετη δόμηση, προγράμματα αναδάσωσης, αντιπυρικές ζώνες και εκτέλεση έργων υποδομής.

"Η αποτίμηση της κατάστασης είναι, όχι μέτρο απλού ελέγχου ή καταγραφής, αλλά μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και σημείο δράσης της ΝΑ, σύμφωνης με το ουσιαστικό περιεχόμενο και το ρόλο που πρέπει να έχει η ΝΑ. Είναι ανάγκη το ΝΣ να παρακολουθήσει και να συζητήσει τα νέα θεσμικά μέτρα για τα δάση, ώστε να αποτρέψει την προώθηση καταστροφικών διατάξεων για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Να παρακολουθήσει και να συζητήσει τις εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης", καταλήγει η ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ