Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προεκλογικά "κεραμίδια"!

Και ...χιλιάδες δάνεια από τον ΟΕΚ ετοιμάζεται να ξανα-εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με διοχετευόμενα δημοσιεύματα! Στα όρια της γελοιοποίησης, οδηγούνται ο πρωθυπουργός και τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν ξανά το δράμα των άστεγων εργατοϋπαλλήλων

Ενα νέο όργιο προεκλογικής εξαπάτησης των εργαζομένων ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο από το ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με τις φαρισαϊκές διακηρύξεις περί "νέου ήθους" σ' αυτές τις εκλογές. Στο "χορό" των απατηλών υποσχέσεων μπαίνουν όλοι σχεδόν οι δημόσιοι οργανισμοί, με προεξάρχοντα τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.Ετσι, σύμφωνα με "αποκαλυπτικά" δημοσιεύματα που "διαρρέουν" από υπουργικά γραφεία, ο Κ. Σημίτης αναμένεται στην ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, να εξαγγείλει για πολλοστή φορά τη χορήγηση 50 χιλιάδων στεγαστικών δανείων, παίζοντας κυριολεκτικά με τον πόνο των εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων δικαιούχων του ΟΕΚ, τα χρήματα του οποίου προέρχονται από τον ιδρώτα τους!

Την προεκλογική "βροχή δανείων" είχε ουσιαστικά προαναγγείλει από τις 10 Ιούλη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας,ανακοινώνοντας ότι θα δοθούν μέσα στο '96 περίπου 50.000 δάνεια όλων των προγραμμάτων. Η διάψευση ήρθε στην ίδια συνέντευξη από τον πρόεδρο του ΟΕΚ, Θ. Χανακούλα,ο οποίος υποχρεώθηκε να παραδεχτεί πως πρόκειται για μια νέα απογραφή δικαιούχων και ότι ορισμένες από τις αιτήσεις θα εγκριθούν το '96, άλλες το '97, το '98 και βλέπουμε..!

Πρόκειται για μια τεραστίων διαστάσεων επιχειρούμενη εξαπάτηση, μια και, ακόμα και αν ισχύσει η νέα απογραφή, το μόνο "όφελος" θα είναι μια καινούρια ταλαιπωρία εκείνων των δικαιούχων, που είχαν κάνει αιτήσεις το '83, κλήθηκαν να ξανακάνουν το '93 και θα ξανακληθούν να ξανακάνουν τώρα, ενώ το πότε θα πάρουν τελικά δάνειο παραπέμπεται στον επόμενο αιώνα!

Ωστόσο, αν και η εξαπάτηση είναι συνήθης μέθοδος για το ΠΑΣΟΚ, δε σημαίνει ότι καταφέρνει τελικά να ξεφύγει από την αυτογελοιοποίηση, μια και από τα χείλη του υπουργού δηλώνεται ότι οι απογραφέντες άστεγοι εργατοϋπάλληλοι του '83 έχουν πάρει όλοι δάνειο, ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου της ίδιας μέρας γίνεται λόγος ότι πρόκειται για δάνεια που θα ...χορηγούνται σε όσους υπέβαλαν αιτήσεις τα έτη '83 και '93!

Οι εξαγγελίες του Κ. Σημίτη στη ΔΕΘ - σύμφωνα με τα υπαγορευμένα δημοσιεύματα - θα περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του ΟΕΚ, από τη χορήγηση κατοικιών ως την επιδότηση ενοικίου και ως τα προγράμματα για συγκεκριμένες περιοχές, τα οποία ουσιαστικά θα είναι μια συνολική επανάληψη των όσων κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί. Πρόγευση έδωσε ο υπουργός Εργασίας, που στην παραπάνω συνέντευξη είχε ανακοινώσει σαν "νέα" στεγαστικά προγράμματα, τα όσα είχαν εξαγγελθεί πανηγυρικά ...το Σεπτέμβρη του '95 για τις περιοχές Μακεδονίας - Θράκης και Ανατ. Αιγαίου, με μια σημαντική διαφορά: Τα "νέα" προγράμματα υπολείπονται ακόμα και των προηγούμενων εξαγγελιών. Για παράδειγμα, η κατασκευή στην Καβάλα 650 κατοικιών, έγιναν 600, στη Σάμο οι 55 κατοικίες έγιναν 30...

Η εκμετάλλευση του πόθου των αστέγων για "ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μας", με τα ...χιλιάδες δάνεια που μετά ξεχνιούνται, παρατηρείται σε όλες τις προεκλογικές περιόδους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στα αυτιά μας ηχούν μέχρι σήμερα η τεράστια απογραφή 180.000 αστέγων δικαιούχων και οι εξαγγελίες του '85 για κατοικίες και δάνεια που θα έλυναν το πρόβλημα και θα μετέτρεπαν τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Αν το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα να συνεχίζει στον ίδιο ντορό της εξαπάτησης. Αν σε αυτό του το "έργο" σπεύδουν να δώσουν χείρα βοηθείας αρκετές εφημερίδες και γενικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλύπτοντας τα "κούφια" λόγια με ηχηρές τυμπανοκρουσίες και ολοσέλιδα δημοσιεύματα, οι ίδιοι δικαιούχοι άστεγοι δε γίνεται να αφήνονται να εξαπατούνται επανειλημμένως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ