Πέμπτη 29 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οριστική η έκθεση κειμηλίων

Δεκαεπτά από τις είκοσι συνολικά, Μονές του Αγίου Ορους θα παραχωρήσουν τα κειμήλιά τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκθεση θησαυρών του Αγίου Ορους,στα πλαίσια της "Θεσσαλονίκης - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας '97".Τα κειμήλια, που θα εκτεθούν στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού,φτάνουν τα 589 και ήδη οι εκπρόσωποι του "Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" άρχισαν να διαφημίζουν... στο εξωτερικό την έκθεση, αφού είναι η πρώτη φορά στη χιλιετή ιστορία της πολιτείας του Αγίου Ορους που "βγαίνουν έξω" κειμήλια.

Ωστόσο, πριν καν οριστικοποιηθεί η έκθεση, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δώσει "γη και ύδωρ" στην Εκκλησία, όπως δείχνουν και τα λεγόμενα του υπουργού Πολιτισμού για τη "Ροτόντα", μνημείο που χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο πίεσης της κυβέρνησης από την Εκκλησία.

Βέβαια η μελέτη παρουσίασης της έκθεσης ακόμα δεν έχει ανατεθεί.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: του φυσικού περιβάλλοντος, του δομημένου περιβάλλοντος, του καθημερινού βίου και λατρείας και των κειμηλιακών θησαυρών.Εξάλλου, σε δύο αίθουσες του Βυζαντινού Μουσείου θα εκτίθενται θησαυροί παλαιοχριστιανικής τέχνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ