Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αντεπίθεση Λαέ, με ισχυρό ΚΚΕ

Εργατοϋπάλληλοι, νέοι και νέες,

γυναίκες του μόχθου,

συνταξιούχοι,

αγρότες,

επαγγελματοβιοτέχνες,

εργαζόμενοι του πνεύματος και της τέχνης,

Το ΚΚΕ ζητά την ψήφο σας με το κεφάλι ψηλά.

* Αντιστάθηκε με όλες του τις δυνάμεις, δε συμβιβάστηκε, παρά τα εμπόδια και τις θύελλες που είχε να αντιμετωπίσει. Αποκάλυπτε αδιάκοπα στο λαό τα αντιλαϊκά σχέδια. Δεν εγκατέλειψε τις αρχές και τα ιδανικά του, τις αξίες για τις οποίες ο λαός μας πάλεψε και θυσιάστηκε σε κρίσιμες περιόδους.

* Καταψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, κατήγγειλε διεθνείς συμφωνίες που στρέφονται σε βάρος των εργαζομένων και της εθνικής ανεξαρτησίας.

* Προειδοποίησε έγκαιρα τον ελληνικό λαό για τα βάσανα και τις απειλές που τον περιμένουν, παρά το γεγονός ότι από τα ισχυρά μέσα ενημέρωσης συνάντησε περιορισμούς, εμπόδια και δυσκολίες που κανένα άλλο κόμμα δε γνώρισε.

Οι εκτιμήσεις και τοποθετήσεις του ΚΚΕ επαληθεύτηκαν στη ζωή:

Για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, για τις συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, τη μάστιγα της ανεργίας, τους άμεσους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας από τη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, τη διανομή των αγορών, την αμφισβήτηση των συνόρων, την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".

* Πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Υπερασπίστηκε και πρόβαλε την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

* Συμπαραστάθηκε στα λαϊκά στρώματα, στήριξε τα αιτήματά τους, αγωνίστηκε για τη δικαίωσή τους.

* Εκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος.

* Αποκάλυψε έγκαιρα ότι η χώρα μας διαθέτει και μέσα και πόρους για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, για τη λαϊκή ευημερία και εθνική ανεξαρτησία. Απέδειξε με επιχειρήματα και στοιχεία ότι στην Ελλάδα υπάρχει χρήμα, συσσωρεύονται κεφάλαια και κέρδη, προκλητικός πλούτος, ενώ οι εργαζόμενοι που δημιουργούν τον πλούτο χάνουν κατακτήσεις και δικαιώματα. Αδειάζει το πορτοφόλι με την ίδια ταχύτητα που αυξάνουν οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ελβετίας.

Αν δεν υπήρχε η σταθερή και αταλάντευτη αντίσταση του ΚΚΕ, η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη. Αν το ΚΚΕ διέθετε μεγαλύτερη δύναμη, οι συνέπειες στη ζωή και τη δουλιά των λαϊκών στρωμάτων θα ήταν λιγότερο οδυνηρές.

Η εργατική τάξη, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, τα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, της ειρήνης και της δημοκρατίας, ενωμένα σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, έχουν τη δύναμη να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων τους. Αν το αποφασίσουν, έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την αρνητική κατάσταση και να ανοίξουν το δρόμο για βαθιές, ριζικές και γνήσια φιλολαϊκές λύσεις. Γι' αυτό το ενιαίο μέτωπο πάλης το ΚΚΕ αγωνίζεται και δίνει την ψυχή του καθημερινά. Οσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ, τόσο πιο γρήγορα θα κτιστεί και θα αναπτυχθεί.

Γιατί οι πρόωρες εκλογές;

Ο λαός πρέπει να σκεφτεί ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, που υποσχόταν πλήρη τετραετία, να διαλύσει τη Βουλή και να διενεργήσει πρόωρες εκλογές.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέει ωμά ψέματα στο λαό, όταν ισχυρίζεται ότι επιβάλλεται η πρόωρη εκλογική μάχη για λόγους εθνικούς. Σε άλλες στιγμές, πραγματικά κρίσιμες και ενώ υπήρχαν περιθώρια ο λαός να παρέμβει και να διατρανώσει τη θέλησή του, αρνήθηκε τη λαϊκή παρέμβαση.

Το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ, όπως και ο Συνασπισμός αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την πρόταση του ΚΚΕ να γίνει δημοψήφισμα ΠΡΙΝ από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Δε ζήτησαν την έγκριση του ελληνικού λαού ΠΡΙΝ συμφωνήσουν στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ.

Οι πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι άλλες.

Ο κ. Σημίτης και το επιτελείο του, με σύμφωνη γνώμη των ισχυρών κύκλων της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αποφάσισαν πρόωρες εκλογές για να κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο του, για να έχουν λυμένα τα χέρια.

* Για να προωθήσουν μια νέα θύελλα αντεργατικών και αντιαγροτικών μέτρων, όπως απαιτούν οι βιομήχανοι, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

* Για να κλείσουν σε βάρος της χώρας μας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Αιγαίο, στην ευρύτερη περιοχή, στην Κύπρο.

* Για να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις στα αντιλαϊκά σχέδια της "κεντροαριστερής" συνεργασίας.

Να βγει κερδισμένος ο λαός

Αυτό που έχει σημασία είναι η εκλογική μάχη να δώσει ώθηση σε θετικές για το λαό ανακατατάξεις και διεργασίες από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών.

Βαρόμετρο για θετικές εξελίξεις θα είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. * Πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα ο δικομματισμός, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Να μειωθεί δραστικά η πολιτική δύναμη και επιρροή τους. Καταψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καταψηφίζεις την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, της υποτέλειας και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

* Δεν αρκεί η καταδίκη του δικομματισμού και της αυτοδυναμίας για να ανοίξει ο δρόμος θετικών διεργασιών για το λαό. Εχει σημασία να μην πάει χαμένη η ψήφος. Πρέπει να πιάσει τόπο. Να δίνει μήνυμα και αντίστασης και αντεπίθεσης, μήνυμα προοπτικής. Γι' αυτό είναι ζωτική ανάγκη ταυτόχρονα να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει πολλαπλή αξία,γιατί δίνει απάντηση και στην επικίνδυνη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ και στα εναλλακτικά σενάρια για "κεντροαριστερή" ή "κεντροδεξιά" συνεργασία, που είναι δικομματισμός με άλλη μορφή.

Πολλά έχει να κερδίσει ο λαός και ο τόπος από ένα ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό:

1. Θα αγωνίζεται και θα αντιστέκεται από καλύτερες θέσεις κατά της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας, του συμβιβασμού και της υποτέλειας. 2. Θα εμφανιστούν δυνατότητες να ξεκινήσει η διαδικασία χειραφέτησης λαϊκών δυνάμεων που ως τώρα δεν αποφάσιζαν να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό. Θα δυσκολεύεται και θα αποτρέπεται ο εγκλωβισμός στα "κεντροαριστερά" και "κεντροδεξιά" σενάρια τίμιων αγωνιστών που προβληματίζονται και αναζητούν διέξοδο.

3. Θα δημιουργηθούν δυνατότητες να εμφανιστούν ευρύτερα και ισχυρότερα μέτωπα πάλης, πολλαπλές συσπειρώσεις, πολιτικά σχήματα και τάσεις με θετική στάση στα προβλήματα του λαού και τις ανάγκες της χώρας.

4. Θα ενισχυθεί ο πιο βασικός και αποφασιστικός παράγοντας για να κτιστεί ένα ισχυρό, ενωτικό Λαϊκό Μέτωπο, που θα μπει επικεφαλής του αγώνα για βαθιές αλλαγές στην Ελλάδα εναντίον των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας και της ιμπεριαλιστικής επιβολής.

5. Θα σταλεί μήνυμα και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να αναπτυχθεί ο συντονισμός και η κοινή δράση λαϊκών κινημάτων και δυνάμεων που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν με συνέπεια τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ.

Εμπρός Λαέ, ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ

Ισχυρή αντιπολίτευση - αγωνιστική συσπείρωση - αντεπίθεση με προοπτική

Ο λαός, και ο τόπος, δεν υποφέρει μόνον από αντιλαϊκές κυβερνήσεις, από κόμματα - υπηρέτες των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών. Υποφέρει και από τη δράση των άλλων πολιτικών δυνάμεων στο χώρο της σημερινής αντιπολίτευσης.

Ο τόπος χρειάζεται μια αντιπολίτευση που έχει καθημερινή παρέμβαση μέσα και έξω από τη Βουλή, στους αγώνες, στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Μια αντιπολίτευση που ταυτόχρονα θέτει ως προοπτική να ανατρέψει με τη θέλησή του ο λαός το μπλοκ των δυνάμεων που τον καταπιέζει και τον εκμεταλλεύεται.

Ο τόπος χρειάζεται μια αντιπολίτευση που αγωνίζεται να έρθει στην εξουσία ο λαός, εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα, σε αντίθεση και ρήξη ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.

Ο λαός τα τελευταία χρόνια είχε την ευκαιρία σε κρίσιμες στιγμές να διακρίνει την πραγματική από την ψεύτικη αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Το δικομματισμό δεν τον αντιπολιτεύτηκαν ο Συνασπισμός, η Πολιτική Ανοιξη και πρόσφατα το ΔΗΚΚΙ. Η κριτική τους ήταν ουσιαστικά ανώδυνη. Η πολιτική τους είναι συμφιλιωτική και ανεκτική στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, αναδόχων των μεγάλων έργων, των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εφημερίδων και περιοδικών.

Πιστεύουν στον ίδιο "Θεό", υπακούουν στον ίδιο αφέντη, αφού αναγνωρίζουν σαν πιλότο για την Ελλάδα την πολιτική των Βρυξελλών και τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, αφού δέχονται την ασυδοσία δράσης του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

* Ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί δυνάμεις, όπως ο Συνασπισμός, που ενώ επί μια 3ετία στήριζαν τις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, προεκλογικά ασκούν "κριτική", ενώ είναι έτοιμες μετεκλογικά να πάρουν μέρος στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και μάλιστα με πιο γρήγορους ρυθμούς και πιο σκληρές μεθόδους.

* Δεν μπορεί να εμπιστευτεί δυνάμεις, όπως η Πολιτική Ανοιξη, που κηρύσσουν προεκλογικά την αντίσταση, ενώ την ίδια ώρα δεν αμφισβητούν τη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και τον εθνικισμό.

* Δεν μπορεί να εμπιστευτεί δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, που οραματίζονται το ΠΑΣΟΚ της πρώτης 8ετίας, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή που έβαλε στο ράφι τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις του για "καλύτερες μέρες" και "ραντεβού με την ιστορία". * Ο λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί πολιτικές δυνάμεις που με τη στάση και την τακτική τους έβαλαν εμπόδια στην οργάνωση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των αγώνων.

Σκέψου τα εφτά τελευταία χρόνια του δικομματισμού

Την ώρα που ψηφίζεις, σκέψου τι έγινε μόνο τα τελευταία 7 χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

* Χειροτέρεψε η θέση των μισθωτών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Η ανεργία έχει πάρει τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

* Κλείνουν εργοστάσια, ενώ οι ιδιοκτήτες τους θησαυρίζουν και τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, ρίχνοντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. * Χιλιάδες μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο, χιλιάδες μικροί και μεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται.

* Εγιναν δραστικές περικοπές στα κονδύλια παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Η εκπαίδευση μόνο στο όνομα είναι ουσιαστικά δημόσια και δωρεάν. Η παραπαιδεία κατατρώει σχεδόν ένα μισθό από την εργατική οικογένεια. Τα επιστημονικά ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε υπηρέτες των πολυεθνικών.

* Κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό σύστημα, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο το σημερινό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικής πρόνοιας.

* Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας προωθούνται οι αντεργατικές ρυθμίσεις της ΛΕΥΚΗΣ ΒΙΒΛΟΥ.

* Οι παραμεθόριες περιοχές συνεχώς μαραζώνουν. Οι νέοι τις εγκαταλείπουν. Δεκάδες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια ακολούθησαν το δρόμο της μετανάστευσης. Φθίνει η τουριστική κίνηση. Ο ιδρώτας του αγρότη και της αγρότισσας πηγαίνει στην τσέπη των μεγαλεμπόρων, των μεσαζόντων, των πολυεθνικών.

* H ακρίβεια εξαφανίζει το εισόδημα του μισθωτού, του μεροκαματιάρη, του συνταξιούχου. Οι αγροτικές συντάξεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο εξευτελιστικό επίπεδο των 25.000 δραχμών το μήνα.

ΣΚΕΨΟΥ λοιπόν τι θα ψηφίσεις. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει. Είναι και δική σου ΕΥΘΥΝΗ το πόσο κερδισμένος θα βγει ο λαός και ο τόπος από την εκλογική μάχη.

Εργάτη, εργάτρια, νέε και νέα,

ΕΣΥ που νιώθεις στο πετσί σου την άγρια εκμετάλλευση.

Ναυτεργάτη,

ΕΣΥ που είσαι θύμα της κατάργησης του καμποτάζ και του αφελληνισμού της ναυτιλίας.

Δημόσιε υπάλληλε,

ΕΣΥ που θα χάσεις τη μόνιμη απασχόληση με το πρόσχημα της εξυγίανσης και της περικοπής των εξόδων.

Ανεργε,

ΕΣΥ που προσπαθούν να σε ξεγελάσουν με τα κουπόνια της ανεργίας και τα ψευτοσεμινάρια ειδίκευσης και επανειδίκευσης.

Αγρότη, αγρότισσα,

ΕΣΥ που είσαι θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των συμφωνιών της με τις ΗΠΑ.

Κτηνοτρόφε,

ΕΣΥ που πουλάς το γάλα σε εξευτελιστική τιμή.

Συνταξιούχε,

ΕΣΥ που σε κορόιδεψαν ή σου έστελναν τα ΜΑΤ, όταν διαδήλωνες στη βροχή και στο λιοπύρι για μια ανθρώπινη σύνταξη.

Επαγγελματοβιοτέχνη και έμπορε,

ΕΣΥ που ζεις καθημερινά τη ληστεία των δήθεν αντικειμενικών κριτηρίων και βρίσκεσαι στη μέγκενη των πολυκαταστημάτων.

Εργάτρια, νέα κοπέλα, υπάλληλε, γυναίκα άνεργη,

με όνειρα και προσδοκίες για τα παιδιά, την οικογένειά σου, τον εαυτό σου,

ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΔΩΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

Αγωνιστή και αγωνίστρια του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πολιτικέ πρόσφυγα,

Η ψήφος σου δεν μπορεί παρά να έχει χρώμα ΚΚΕ, του Κόμματος που ήταν η ψυχή και ο νους των αγώνων σου.

Δώσε την ψήφο στο ΚΚΕ για να τιμωρήσεις αυτούς που χρησιμοποίησαν τους αγώνες και τα ιδανικά σου για να περάσουν την πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού. Να τιμωρήσεις αυτούς που αναγνώρισαν στα λόγια την Εθνική Αντίσταση και προσπάθησαν να την καπηλευτούν και μάλιστα αντί "πινακίου φακής".

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα ότι στον καιρό που η "νέα τάξη πραγμάτων" εξαπλώνεται, που ο εθνικισμός, ο σοβινισμός φουντώνουν, σε καιρούς που ξαναμοιράζονται αγορές και αμφισβητούνται σύνορα, χρειάζεται ένα ισχυρό, δυνατό ΚΚΕ να εμπνεύσει έναν σύγχρονο αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία.

***

Το ΚΚΕ έχει προτάσεις και ρεαλιστικούς στόχους πάλης που υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και εξαρτώνται από τη θέληση και τον αγώνα του λαού

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τις προτάσεις του στη Βουλή, τις έχει κυκλοφορήσει πλατιά στον ελληνικό λαό με δεκάδες εκδόσεις και φυλλάδια. Από τις βουλευτικές εκλογές του 1993 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πάνω από 1.500 ερωτήσεις και 3.000 αναφορές για τα λαϊκά προβλήματα, 10 προτάσεις νόμου και 100 επίκαιρες ερωτήσεις.

Στην τελική ευθεία

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τη μάχη των εκλογών στις 22 Σεπτέμβρη 1996.

Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά, γιατί θα ριχτούν πολλά μέσα και παγίδες για την κλοπή και την εξαγορά της λαϊκής ψήφου.

Σ' αυτήν την εκλογική μάχη θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά, αλλά και νέα πρωτόγνωρα μέσα για την εξαγορά και υποκλοπή ψήφων, για να φτάσει ο λαός στην κάλπη απληροφόρητος και κακοπληροφορημένος, μπερδεμένος. Αυτοί που φωνάζουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την έρευνα και τον αθλητισμό, αυτοί οι ίδιοι, κυβέρνηση και συνεταίροι της, παρατρεχάμενοι, θα διασπαθίσουν πακτωλό χρημάτων για να προκόψει η επιχείρηση για μια νέα τετραετία φτώχειας, λιτότητας, ανεργίας και υποτέλειας.

Χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό και θα χρησιμοποιηθούν πιο εντατικά όλοι οι μηχανισμοί που υπηρετούν το κράτος για να ρουσφετολογήσουν και να ξεχάσουν όπως πάντα τις υποσχέσεις τους την επόμενη μέρα, που δε θα έχουν πια την ανάγκη της ψήφου. Εκβιάζουν νέες και νέους, τσαλαπατούν την προσωπικότητα του εργαζομένου, παίζουν με τον πόνο, την ανάγκη και τα αδιέξοδά του.

Είναι και αυτός ένας πρόσθετος, βασικός λόγος για να καταδικαστούν οι βρώμικες μέθοδοι βιασμού της λαϊκής συνείδησης και θέλησης.

ΣΚΕΨΟΥ ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ ένα προνόμιο έχουν: Να αισθάνονται καθημερινά δεσμευμένοι στην υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων, στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της χώρας μας.

ΣΚΕΨΟΥ προπάντων ποιο κόμμα θα έχεις πλάι σου και μετά τις εκλογές.

ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

Αύγουστος 1996

Η ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ