Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Ψήφο στο κόμμα που παλεύει ενάντια στο Μάαστριχτ

Σε έκκληση που απευθύνει προς τον ελληνικό λαό ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ,από το χωριό Μακρυγιαλός Πιερίας, θέλοντας να συμβάλει - όπως γράφει - στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καταγγέλλει την πολιτική του ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή, που διακήρυξε το "ανήκομεν εις την δύσιν", καθώς και τον "εκλιπόντα σοφόν του ΠΑΣΟΚ", με τα ραδιούργα κι απατηλά συνθήματά του (οι αποφάσεις θα παίρνονται στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες).

"Αυτοί - γράφει - μας εγκλώβισαν στην ΕΟΚ, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση του Μάαστριχτ, τη μάστιγα των λαών της Ευρώπης, που στην ουσία είναι ευρωπαϊκή αυτοκρατορία νέου τύπου υπό την κυριαρχία των Γερμανών, Αγγλων, Γάλλων, Ιταλών. Και αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν οι λαοί της έγκαιρα, οι συνέπειες θα είναι σκληρές, απρόβλεπτες, μακραίωνες... Μαζί τους θα χάσουμε κι εμείς την εθνική μας ανεξαρτησία, που την κατακτήσαμε χύνοντας ποτάμια αίματος. Και αυτό γιατί οι κυβερνήσεις μας δε θα έχουν πια καμιά οντότητα. Οι εταίροι και "φίλοι" μας καλλιεργούν και υποθάλπουν την ένταση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, στηριζόμενοι στον σοβινιστικό επεκτατισμό των κυβερνώντων της. Από την άλλη μας εξοπλίζουν πουλώντας μας τα νέα τους οπλικά συστήματα (με το 7 προς 10) και με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο, γιατί μυρίστηκαν στο βυθό του το μαύρο χρυσό, γι' αυτό θέλουν τη διεθνοποίησή του. Η θάλασσα όμως αυτή ανήκει προαιώνια στην Ελλάδα".

Ο επιστολογράφος στη συνέχεια αναπτύσσει μια λαθεμένη αντίληψη για τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, θεωρώντας ότι οι απεργίες έχουν ως αποτέλεσμα "η μισή Ελλάδα να απεργεί και η άλλη μισή να ταλαιπωρείται". Επικαλούμενος επίσης το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση ρίχνει ενάντια στους απεργούς τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ, που είναι και αυτά παιδιά του λαού.

Και παρακάτω συνεχίζει: "Είναι λυπηρό και αδιανόητο το κόμμα που παλεύει για την προκοπή του τόπου και του λαού να έχει στη Βουλή μόνο 9 έδρες".

Τελειώνει δε την έκκλησή του προς τον ελληνικό λαό με την προτροπή για: "Ψήφο στο κόμμα που παλεύει εναντίον του Μάαστριχτ, γιατί έτσι μόνο θα ανατραπεί ο καπιταλισμός και θα εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας η πραγματική δημοκρατία που θα μας επιτρέψει να περάσουμε στο σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ