Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Προτάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο ΠΕΤΡΟΣ Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,γυμναστής - προπονητής από την Αθήνα, με βάση - όπως αναφέρει - τη συσσωρευθείσα πείρα του, σε ό,τι αφορά τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, προτείνει τα εξής:

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα των από δω και πέρα διεξαγόμενων Ολυμπιακών Αγώνων να περιλαμβάνονται μόνο τα αγωνίσματα του στίβου και της κονίστρας ή αλλιώς καλούμενα κλασικά. Κατά τη βράβευση - στέψη των Ολυμπιονικών να μην ανακρούονται εθνικοί ύμνοι και να μη γίνονται επάρσεις σημαιών... με παράλληλη απομυθοποίηση της αθλητικής επίδοσης - ρεκόρ... (αφού είναι δεδομένη η διαφορετικότητα στο "βιολογικό μας δυναμικό", συνεπώς και στο μέγεθος της αθλητικής μας απόδοσης...). Στο έτος και στην πόλη διεξαγωγής τους να λαβαίνουν χώρα διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις, με όσο γίνεται πιο ευρεία συμμετοχή. Για όλες τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, που θα αποκλειστούν από το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, να διεξάγονται επιμέρους παγκόσμιοι διαγωνισμοί - πρωταθλήματα.

Αν αυτά γίνουν, θέλω να πιστεύω ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προσεγγίσουν αρκετά το πραγματικό τους πανανθρώπινο πνεύμα, που είναι η μέσω αυτών συναδέλφωση των λαών. Θα δίνεται έτσι η δυνατότητα διεξαγωγής τους και σε μικρές και φτωχές χώρες, χωρίς την αναγκαία παρέμβαση των πολυεθνικών με την αναπόφευκτη εμπορευματοποίησή τους...

Βέβαια, δεν αγνοώ τη δυσκολία υιοθέτησης των πιο πάνω προτάσεών μου, κύρια από τους "αθάνατους" της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι από καιρό, όπως δείχνουν οι πράξεις τους, έχουν αποδεχτεί την εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ομως πιστεύω πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνουν και αυτοί "θνητοί". Στο χέρι των μικρών χωρών είναι. Αρκεί να το αποφασίσουν και με συντονισμένες ενέργειές τους να εκμεταλλευτούν την πλειοψηφία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ