Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Δώστε τους ένα καλό μάθημα

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΡΑΣ από την Αθήνα, παρακολουθώντας - όπως γράφει - τις ομιλίες των στελεχών του ΚΚΕ στις διάφορες εκδηλώσεις, βρίσκει ότι πολλές φορές δεν είναι σύντομες ή κατανοητές, μια δική του άποψη για το περιεχόμενο των ομιλιών, μας προτείνει με το παρακάτω κείμενό του: "Εργαζόμενοι οι εκλογές δεν είναι πανηγύρι, από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί το μέλλον μας. Γι' αυτό πριν πάτε στις κάλπες σκεφθείτε καλά, μην πιστεύετε άκριτα όσα σας λένε. Σκεφθείτε όμως με αξιοπρέπεια, περηφάνια και αίσθημα δικαιοσύνης το συμφέρον το γενικό και όχι το ατομικό με ρουσφέτια και άλλες υποχωρήσεις.

Το σύνολο των τίμια εργαζομένων, μόλις και μετά βίας κατορθώνει να τα φέρει βόλτα. Και όταν ορισμένοι αποκτούν ένα σπιτάκι, αυτό γίνεται μετά από σκληρή δουλιά και οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής. Οι άλλοι που δεν το κατάφεραν και έμεινε άπιαστο όνειρο, ζουν με το άγχος και τον βραχνά του ενοικίου και της αβεβαιότητας.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, που χωρίς να δουλέψουν ποτέ, ζούνε στη χλιδή και κολυμπάνε στα δισεκατομμύρια. Πού τα βρήκαν λοιπόν; Τους έπεσαν από τον ουρανό; Σκέψου λίγο και θα δεις ότι αυτά τα πλούτη τα απέκτησαν με το νακλέβουν από τον τίμιο ιδρώτα σου.

Πώς λοιπόν εσύ ο σκληρά εργαζόμενος, αγρότης, κτηνοτρόφος, εργάτης, ταϊζεις όλους αυτούς με τα προϊόντα που παράγεις και τα όμορφα πράγματα που φτιάχνεις με τα χέρια σου (σπίτια, έπιπλα, αυτοκίνητα) να τα χαίρονται μόνο αυτοί και συ να τους εκλιπαρείς για να σου δώσουν ένα κόκαλο να γλείφεις;

Σηκώστε λοιπόν, ψηλά το κεφάλι και απαιτήστε δυναμικά και με αξιοπρέπεια το δίκιο σας. Οδηγό σας και συμπαραστάτη στους αγώνες σας, θα 'χετε το κόμμα που αντιπροσωπεύει το λαό και ανήκει στο λαό, το ΚΚΕ. Η σημαντική άνοδός του στις εκλογές, θα είναι το καλύτερο μάθημα για όλους τους άλλους που στο τέλος "τα βρίσκουν μεταξύ τους" σε βάρος πάντα του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ