Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πρώην αντιδήμαρχος Κερατσινίου, υποψήφια στη Β' Περιφέρεια Πειραιά

1. Διατηρείται στην πράξη η ανισοτιμία της γυναίκας σε όλους τους τομείς.

Ανεργία, η μάστιγα που ιδιαίτερα πλήττει τις γυναίκες και τη νεολαία.

Η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας, που έχει άμεσες επιπτώσεις κύρια στην εργαζόμενη γυναίκα (παιδικοί σταθμοί, κέντρα ηλικιωμένων κ.ά.)

2.Το ΚΚΕ παλεύει για τη λύση όλων των πιο πάνω προβλημάτων.

Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, δε συναινεί στην πολιτική και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν ψήφισε και αντιπαλεύει το Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο, το πρόγραμμα σύγκλισης.

Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

Είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται οργανωμένα, που πρωτοστατεί στην πάλη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για τα εθνικά ζητήματα. Είναι το μόνο ειλικρινές κόμμα με ρεαλιστικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Είναι το μόνο κόμμα που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και στη συρρίκνωση της βιομηχανίας και υπέρ της ανάπτυξης της χώρας.

3. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Αν οι εκλογές αναδείξουν τα κόμματα του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) στην κυβέρνηση, οι προοπτικές που διαγράφονται είναι δυσοίωνες, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά για το σύνολο του ελληνικού λαού.

Μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη φτώχεια, υψηλότερη φορολογία, περικοπές κοινωνικών παροχών κλπ κλπ. Βέβαια, αν οι γυναίκες εμπιστευτούν την πολιτική του ΚΚΕ, αυξήσουν το εκλογικό του ποσοστό και τον αριθμό των βουλευτών του, τότε η φωνή αντίστασης μέσα και έξω από τη Βουλή θα ενισχυθεί.

Τότε το μέτωπο επίθεσης ενάντια στην πολιτική του Μάαστριχτ και των Βρυξελλών θα δυναμώσει και οι διαγραφόμενες προοπτικές θα είναι πιο αισιόδοξες.

Δε θα ήθελα να διαχωρίσουμε τις ευθύνες μόνο των γυναικών απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται, δεδομένου ότι η ίδια ευθύνη βαρύνει και τον άνδρα ψηφοφόρο.

Η ευθύνη μας, λοιπόν, είναι τεράστια απέναντι σ' αυτή τη γενιά που θα μεγαλώνει μέσα στην ανεργία, στον κόσμο της βίας, των ναρκωτικών, της εκμετάλλευσης των παιδιών, μέσα σ' ένα κοινωνικό πολιτικό σύστημα όπου τα πάντα επιτρέπονται στο όνομα του χρήματος, όπου η νέα γενιά δεν έχει στόχους, ιδεολογία και οράματα, όπου τα πρότυπά τους τα βλέπουν στα κανάλια της τηλεόρασης και των κάθε λογής εντύπων, όπου το ρουσφέτι κυριαρχεί για την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, όπου ο χρηματισμός και το λάδωμα είναι πλέον τρόπος ζωής, όπου οι δυνατότητες μόρφωσης θα εξαρτώνται από το πόσα ο πατέρας θα διαθέτει, γιατί η "δημόσια δωρεάν παιδεία" θα γίνει "όνειρο απατηλό". Ευθύνη των γυναικών είναι να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, να σταθούν δίπλα και μπροστά με το ΚΚΕ που αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική. Ευθύνη των γυναικών είναι να ξαναδώσουν, με τη δική τους δυναμική, τη δική τους βοήθεια, το όραμα στη νέα γενιά των ιδανικών του σοσιαλισμού.

4. Η συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το κλείσιμο μιας σειράς βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων δίνει στην περιοχή μας τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας (20 - 22%).

Το φουγάρο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι ξαναφουντώνει με την υπογραφή του κ. Λαλιώτη (υποψήφιου στη Β Πειραιά) και του δημάρχου κ. Χάσκα. Μια σειρά άλλες ρυπογόνες εστίες παραμένουν.

Προτεραιότητα 2η: Περιβάλλον.

Ελλειψη εκατοντάδων αιθουσών στα σχολεία και άλλες σημαντικές ελλείψεις.Προτεραιότητα 3η: Παιδεία.

Τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν όλους μας και ιδιαίτερα τη νεολαία με τα υποπροϊόντα τους.

Προτεραιότητα 4η: Πολιτισμός.

Προτεραιότητα 5η: Κοινωνική μέριμνα για όλους αυτούς που τη δικαιούνται.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου από τα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στο κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη. Διώχτηκε στη διάρκεια της χούντας και διέφυγε στο εξωτερικό, όπου ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση. Μετά τη μεταπολίτευση δούλεψε στο μαζικό κίνημα (ΟΓΕ, Ειρήνη κ.α.) Από το 1978 - 90 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και για εφτά χρόνια αντιδήμαρχος Κερατσινίου. Στις δημοτικές εκλογές του '94 παίρνει μέρος σαν υποψήφια δήμαρχος και εκλέγεται δημοτική σύμβουλος. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχει για έκτη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ