Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΧΕΜΛΟΝ
"Ασημη αλλά επικίνδυνη"

Ο Π. Ραβούσης προειδοποιεί παίκτες και οπαδούς για τη σημερινή αντίπαλο της ΑΕΚ. Αμφίβολος ο Κωστένογλου

Η ώρα της... ευρωπαϊκής κάλπης έφτασε για την ΑΕΚ. Σήμερα το βράδυ (21.15, MEGA) υποδέχεται την άσημη σλοβακική Χέμλον και όλοι αναμένουν να εξασφαλίσει την... αυτοδυναμία (πρόκριση) στην επόμενη φάση του κυπέλλου κυπελλούχων.

Αντίθετα με το κλίμα που επικρατεί, γενικά ο Π. Ραβούσης παρουσιάζεται συγκρατημένος. "Η υποτίμηση της Χέμλον είναι άσχημη όχι για τους παίχτες οι οποίοι έχουν ενημερωθεί αλλά για τον κόσμο. Μπορεί να τον κάνουν απαιτητικό και να ζητάει πολλά, σε ελάχιστο χρόνο".

Ο Ραβούσης θέλει ηρεμία και σιγουριά στην άμυνα. Χαρακτήρισε τη Χέμλον πειθαρχημένη ομάδα, η οποία τρέχει, με καλούς παίχτες που ρισκάρουν πολύ. "Εχει κενά τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε".

Θεωρεί την επίθεση ως βασικό όπλο της: "Εχει γρήγορους επιθετικούς. Παίζουν με κάθετες μπαλιές οι οποίες αν περάσουν δημιουργούν προβλήματα". Καλύτερο παίχτη της χαρακτήρισε τον Λιουμπάρσκι: "έχει καλή τεχνική και ταχύτητα. Αναλαμβάνει επίσης οργανωτικές πρωτοβουλίες".

Ο Νίκος Κωστένογλου, πλην του τιμωρημένου Βλάχου, αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα του Ραβούση. Χτες ο δυναμικός αμυντικός γυμνάστηκε μόνος του και σήμερα θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του. Αν δεν τα καταφέρει τη θέση του διεκδικούν οι Μανωλάς, Παυλόπουλος με τον πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Οι 11 που θα ξεκινήσουν αναμένεται να είναι οι (σε παρένθεση τα νούμερα τους): Ατματζίδης (1), Μπορμπόκης (25), Κασάπης (21), Κωστένογλου (3), Ντόμπος (4), Μαλαδένης (23), Κωστής (10), Κετσπάγια (7), Σαβέβσκι (8), Μπατίστα (9), Νικολαϊδης (11).

Οι Σλοβάκοι

Οι Σλοβάκοι, που ήρθαν στην Ελλάδα με το αεροπλάνο που χρησιμοποιούν τα μέλη της κυβέρνησης, χαρακτήρισαν την ΑΕΚ φαβορί και επισήμαναν την ευρωπαϊκή τους απειρία.

Ο Αντρέι Ντάνκο, τεχνικός της Χέμλον, δήλωσε: "Ξέρω πως η ΑΕΚ είναι καλύτερη από μας. Εχει πείρα στην Ευρώπη ενώ εμείς δίνουμε το "παρών" για πρώτη φορά. Χρειάζεται πολλή προσοχή".

Το μεγάλο της "αστέρι" Ρουσλάν Λιουμπάρσκι (επιθετικός) εντόπισε τη δύναμη της ΑΕΚ στη δεξιά πλευρά και αρνήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του για το φαβορί.

Οι Σλοβάκοι θα παραταχθούν μάλλον με τους Μπούτσεκ (1), Χαντς (5), Σίβι (6), Τζούρικ (7), Στσιράνκα (18), Μπολιάτ (22), Τομόφτσικ (3), Βαλκούτσακ (8), Σόβιτς (10), Μάτι (11), Λιουμπάρσκι (21).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ