Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Με ενδιαφέρουσες εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, συνεχίζονται οι εικαστικές περιπλανήσεις στους δήμους της χώρας μας.

  • Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής που φιλοξενείται στο "Πνευματικό Κέντρο δήμου Αμφισσας". Με θέμα: "Σύγχρονη Ελληνική Ζωγραφική",παρουσιάζονται έργα από τη συλλογή του Κώστα Ιωαννίδη.Η συλλογή αποτελείται από πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων. Τα έργα καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο του 19ου και του 20ού αιώνα. Στην έκθεση αυτή, που πραγματοποιείται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου με τίτλο: "Φωκικά '96",ο Κ. Ιωαννίδης, παρουσιάζει και έργα Ρουμελιωτών καλλιτεχνών, όπως των: Παπαλουκά, Βασιλείου, Κοντόπουλου, Τσάρα και των νεότερων: Στεφόπουλου, Σκυλογιάννη, Κοντογιάννη, Σίμου, Λάβδα, Γράββαλου κ.ά. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του "Μουσείου Κοτοπούλη" του δήμου Ζωγράφου.
  • "Εκφραστές της μεταπολεμικής πρωτοπορίας. Από τις συλλογές της Πινακοθήκης Πιερίδη",είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου.Παρουσιάζονται πενήντα περίπου έργα κυρίως ζωγραφικής, αλλά και κατασκευών και γλυπτικής των καλλιτεχνών: Δανιήλ, Θεοφυλακτόπουλου, Κανιάρη, Καρρά, Κεσσανλή, Κοκκινίδη, Μουστάκα, Παρμακέλη, Σόρογκα, Τέτση, Φασιανού κ. α. Τα έργα που παρουσιάζονται αποκαλύπτουν μια πλευρά της φυσιογνωμίας της σύγχρονης τέχνης, όπως αυτή αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από τη δεκαετία του '60 έως τις μέρες μας.
  • Συνεχίζονται οι εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται και φέτος στη Μακρυνίτσα. Εγκαινιάζεται αύριο (9μ.μ.) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου,έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής της Χάρις Τσεκούρα.Τίτλος της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, "Θεοί και Μούσες".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ