Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Για χίλιους λόγους...

Του Παναγιώτη ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ*

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί σαν γιατρός και συνδικαλιστής στον ιατρικό χώρο, πιστεύω ότι είναι το μόνο κόμμα που παλεύει κατά της περιστολής των κρατικών δαπανών για την υγεία και αγωνίζεται για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσοκομείων, ώστε να παρέχουν ισότιμη περίθαλψη σε όλο το λαό, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και εθνικότητας.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί πιστεύω σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και δεν μπορώ να δεχτώ τις περικοπές των δαπανών για την υγεία και την υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα νοσοκομεία. Δε δέχομαι τη δανειοδότηση των νοσοκομείων από τις τράπεζες, που έχει απώτερο στόχο να τα μετατρέψουν σε ανώνυμες εταιρίες και να παραδώσουν την υγεία στο παμφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί σαν εργαζόμενος αγωνίζομαι για την αναβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, που έχει σχέση με τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας. Γιατί οι εργαζόμενοι προσφέρουν πολλά και απολαμβάνουν λίγα, και γιατί δεν πρέπει να ξαναδούμε τις σκηνές της ντροπής και του αίσχους της επίθεσης των ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί ως γονιός θέλω τα παιδιά μου ν' απολαμβάνουν δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, χωρίς περικοπές των δαπανών, και όλα τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα στη μάθηση, για να ζήσουν σε μια κοινωνία που θα τους προσφέρει οράματα και ιδανικά.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί δε δέχομαι την αποβιομηχάνιση της χώρας μου, δε δέχομαι τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα να πετάγονται στις χωματερές και στους δρόμους. Δε δέχομαι τις ελληνικές μας θάλασσες να τις εκμεταλλεύονται "ξένες σημαίες", με αντίστοιχο μαρασμό της ναυτιλίας μας, και δε δέχομαι τη βάρβαρη οικολογική καταστροφή της πατρίδας μου από το ασύδοτο καπιταλιστικό κεφάλαιο.

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί ως Ελληνας πολίτης, θέλω μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημιουργική και όχι μια Ελλάδα επαρχία της Ευρώπης, έρμαιο των αποφάσεων των Βρυξελλών και της κάθε τυχοδιωκτικής πολιτικής των ιμπεριαλιστών, γι' αυτό αγωνίζομαι για μια Ελλάδα ειρηνική, γέφυρα της φιλίας των λαών.

  • Ο Παναγιώτης Μιχαλάκος είναι χειρουργός μαιευτήρας - γυναικολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Γιατί ήταν πάντα μπροστά

Του Γιώργου ΓΟΥΛΑ*

"ΚΚΕ. Τρία γράμματα θυσιών, αίματος και αγώνων για μια καλύτερη ζωή. Πάντα μπροστά στα κελεύσματα των καιρών, με συνέπεια στα δίκαια των εργαζομένων, στο αύριο της νεολαίας και του πολιτισμού, στο όραμα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Με την ψήφο μας στο ΚΚΕ, καταδικάζουμε το δικομματισμό και τις τσόντες του, την αμερικανοκρατία, τις μααστριχτικές συμφωνίες, τις επεμβάσεις και επιδιαιτησίες, που μ' άλλα λόγια, δε συμφέρουν τον ελληνικό λαό, γιατί τον θέλουν υποτακτικό στα ξένα συμφέροντα και στην ελληνική ολιγαρχία. Γι' αυτό χρειάζονται, εκτός της ψήφου, μια δραστήρια συμμετοχή και δυναμικοί αγώνες από την επομένη των εκλογών και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ".

  • Ο Γ. Γούλας είναι ζωγράφος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ