Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Το επιτελείο της νίκης

Σύγκρουση σκληρή και αδυσώπητη. Από τη μια οι δυνάμεις της προόδου και της εθνικής αναγέννησης που προωθεί το ΚΚΕ, κι απ' την άλλη ο ύπουλος αγώνας με τα ανέντιμα και αθέμιτα μέσα των βασανιστών του λαού.

Εδώ η συνέπεια, το αμέριστο ενδιαφέρον για τα λαϊκά προβλήματα και από κει η ανίερη ψευδολογία, η παραπλάνηση, ο εκμαυλισμός και η ξετσίπωτη εξαπάτηση. Το ΚΚΕ στο ένα χαράκωμα, όλες οι αποχρώσεις του μαύρου στην άλλη πλευρά.

Ασπίδα αδιαπέραστη και δόρυ άθραυστο του ΚΚΕ, οι καταξιωμένοι ανυστερόβουλοι, ηρωικοί και φιλοπάτριδες αγωνιστές της λαϊκής αντίστασης. Θωράκισή του, οι κοσμοσωτήριες ιδέες του πάντα ζωντανού και επίκαιρου μαρξισμού - λενινισμού. Ονειρό του η απελευθέρωση του τόπου από τους ειδεχθείς μεταπράτες του καπιταλισμού. Ελπίδα του η ανεξάντλητη λαϊκή δεξαμενή της αστείρευτης άρνησης στη χαμέρπεια και το συμβιβασμό. Οραμά του η χειραφέτηση του λαού απ' τα δεσμά της υποτέλειας, των πλαστών διλημμάτων, της παραίτησης, της άρνησης και του τυχοδιωκτισμού.

Ούτε πέντε, ούτε δέκα,.. Πενήντα ολόκληρα χρόνια λυμαίνονται τη χώρα, αυτοί που έκαναν τη χώρα ανάπηρη, καχεχτική και ανυπόληπτη. Οι εχθροί της Ελλάδας. Αφανίζουν την Ελλάδα οι μεταπράτες, οι μεγαλόσχημοι απατεώνες, τα εξωνημένα όργανα της υποτέλειας, οι δερβίσηδες του φανατισμού, οι αναμοχλευτές του απάνθρωπου εθνικισμού, οι εχθροί της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Οι αεριτζήδες και οι ταχυδακτυλουργοί. Οι μάγοι, οι αλιμιστές, οι αστρολόγοι με τις ηλίθιες υπνωτικές τους μεθόδους. Οι δήθεν εθνοσωτήρες. Τα αρπακτικά των ξένων συμφερόντων.

Εκτροφείο χοίρων ήθελαν πάντα την Ελλάδα. Πίστεψαν και ακολούθησαν τον Οργουελ. Μιμήθηκαν τον Μακιαβέλι. Ζήλεψαν τον Γκέμπελς και τους Κουίσλινγς. Ακολούθησαν πιστά τους κοτζαμπάσηδες. Λάτρεψαν τους Εφιάλτες. Θεοποίησαν τα ασπόνδυλα και τίμησαν τους δύσοσμους λακέδες, τους οσφυοκάμπτες των ισχυρών, ντόπιων και ξένων. Οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα του αφανισμού, σε δρόμους επικίνδυνους. Σύνθημά τους: "Ανήκομεν εις την Δύσιν, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΟΚ, στους ξένους".

Δε διεκδικούμε τίποτα, δε μας ανήκει τίποτα, δε μας αξίζει τίποτα. Είμαστε ανύπαρκτοι, άβουλοι, μια ανενεργός μάζα, νεκρά κύτταρα στο δύσοσμο πτώμα του καπιταλισμού.

Αλλα όχι. Οχι, χίλιες φορές, γιατί έχουμε μνήμη. Και ένδοξη ιστορία. Τα επιτελεία μας είναι έτοιμα. Ετοιμα για τη μάχη τη νικηφόρα. Με τη ζεστή γλώσσα του ΚΚΕ. Οχι την ξύλινη γλώσσα των κενών συνθημάτων, των φρούδων ελπίδων και των πυροτεχνημάτων. Τα άψογα Ελληνικά της Αλέκας, τα σοφά λόγια του Χαρίλαου, ο λόγος των καταξιωμένων υποψηφίων μας. Στο χαράκωμά μας οι επιστήμονες. Δίπλα μας οι καλλιτέχνες. Κοντά μας οι εργάτες και οι αγρότες. Στο πλευρό μας η ταλαιπωρημένη τάξη των μικρομεσαίων, η νεολαία, οι γυναίκες, ο εργαζόμενος λαός της προόδου. Η μάχη θα είναι σκληρή. Θα συγκρουστεί η ωμή υλική βία με τις ηθικές δυνάμεις. Αυτές νικούν πάντα, είτε αργά, είτε γρήγορα.

Αντίσταση λοιπόν. Ψηφίστε ελπίδα. Ψηφίστε "κόκκινο".

Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Φιλόλογος, καθηγητής

Καλλιθέα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ