Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Γιατί διεκδικούμε τη λαϊκή ψήφο

- Πώς είναι η κατάσταση στο νομό σήμερα, ποια προβλήματα αναδείχνονται, με ποιες συνέπειες;

- Ο Νομός Κορινθίας, παρότι θεωρείται από τους πιο εύρωστους οικονομικά, ακολουθεί γοργά τον κατήφορο του μαρασμού με οξύτατες για το λαό συνέπειες. Η κατάσταση διαγράφεται ως εξής: Υπάρχουν εργάτριες που δουλεύουν εποχιακά, ανασφάλιστες, στα συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων. Στη "Σωληνουργία Κορίνθου", οι εργάτες γνώρισαν τη διαθεσιμότητα στα πλαίσια εφαρμογής της "Λευκής Βίβλου". Η αγροτική παραγωγή μαραζώνει στα εσπεριδοειδή, στη σταφίδα (βασικά προϊόντα για το νομό) στο κρασί, στον καπνό, το ίδιο και η κτηνοτροφία από τις ποσοστώσεις στο αιγοπρόβειο γάλα, συνεπεία της ΓΚΑΤΤ και της ΚΑΠ.

  • Οι επαγγελματίες είναι στα πρόθυρα του λουκέτου, λόγω της λιτότητας και της ασύδοτης επέλασης του Κορασίδη, του Βερόπουλου, του Βασιλόπουλου.
  • Οι κάτοικοι της Ανατολικής Κορινθίας είναι μόνιμα θύματα της ρύπανσης του Σαρωνικού από την ασύδοτη λειτουργία της MOTOR OIL.
  • Οι πολίτες του νομού βιώνουν την απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου Κορίνθου, την εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας, την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και εξοπλισμού. Υπάρχει αγανάκτηση και ανησυχία, με τα νέα ήθη που έφερε το ΚΑΖΙΝΟ Λουτρακίου και η πολυεθνική που το εκμεταλλεύεται, με τραγικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νομού.

- Ποια ήταν η στάση του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;

- Το ΚΚΕ στάθηκε με αγωνιστική συνέπεια σ' όλα αυτά τα προβλήματα των εργατών, των υπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας. Μόνο το ΚΚΕ κατήγγειλε και αποκάλυψε τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και τη συναινετική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και των δορυφόρων του δικομματισμού.

Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε κοντά στους αγώνες της αγροτιάς και των επαγγελματιών, προσπάθησε να βγάλει από το λήθαργο τις συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες, που εφαρμόζουν πιστά τις κυβερνητικές εντολές σε βάρος των εργαζομένων και των αγροτών.

Μόνο το ΚΚΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη "Λευκή Βίβλο", τους αγρότες για την ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ, το λαό για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη δράση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στην Κύπρο, στη Μεσόγειο.

- Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τι έκαναν;

- Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, "εκσυγχρονιστικές", "συντηρητικές", "αριστερές", δημαγωγικές και λαϊκίζουσες, κώφευσαν στα προβλήματα, δημιούργησαν ένα ενιαίο μπλοκ, κόντρα στις ανάγκες των πολιτών, για να μην ενοχληθεί το σύστημα, τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και η πολιτική της ΕΕ.

- Και με τις εκλογές τι μπορεί να γίνει;

- Να καταδικαστεί αυτή η πολιτική και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Σαν κόμμα, διεκδικούμε την ψήφο όλων αυτών, των απλών ανθρώπων, για να αντισταθούμε μαζί τους στη μοιρολατρία, στο ραγιαδισμό, στην ηττοπάθεια. Για να ορθώσουν το ανάστημα, στους πολιτικούς υπηρέτες του ΣΕΒ, της ΕΕ και των ΗΠΑ. Για να βρουν δυνατό στήριγμα στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, που θα πάρουν νέα μορφή, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος. Για να δοθεί ισχυρό ράπισμα σ' όλους αυτούς, που μιλάνε για "εθνικό συμφέρον", "ισχυρή Ελλάδα" και "ανάπτυξη" και εννοούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και τα κέρδη των καπιταλιστών. Για να γίνει ο λαός ενήμερος απέναντι σ' αυτά, που μηχανεύονται σε βάρος του και ο μεγάλος πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Διεκδικούμε την ψήφο όλων αυτών, γιατί στις 23.9.96 πάλι μόνο το ΚΚΕ θα αντιπαλεύει, και στη Βουλή και στο λαό, την αντιλαϊκή πολιτική. Πάλι μόνο το ΚΚΕ θα οργανώνει την αντίσταση και τους αγώνες του λαού. Πάλι μόνο το ΚΚΕ θα αποκαλύπτει και θα ενημερώνει το λαό για τα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και την πατρίδα μας.

Σ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ