Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Και ... "έμπορος" κρακ η CIA για να ενισχύσει τους "Κόντρας"!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. -

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ρίγκαν και πράκτορες της CIA προωθούσαν τη διοχέτευση και πώληση κοκαϊνης στις συμμορίες και στις γειτονιές των μαύρων Αμερικανών, με σκοπό να "αξιοποιήσουν" τα έσοδα για τη χρηματοδότηση των αντικομμουνιστικών ανταρτικών οργανώσεων που δρούσαν στη Νικαράγουα στη δεκαετία του '80 κατά των Σαντινίστας. Αυτό υποστήριξε, σε πρόσφατα δημοσιεύματά της, η "Σαν Χοσέ Μέρκιουρι Νιους", εφημερίδα της Καλιφόρνια, προκαλώντας τη θύελλα διαμαρτυριών μαύρων μελών του Κογκρέσου, που ζήτησαν το διορισμό ειδικού ανακριτή που να διερευνήσει την υπόθεση!

Η αρχή του νήματος της "Αριάδνης" για τους ρεπόρτερ της εφημερίδας ήταν η κατάθεση του πρώην πράκτορα της CIA και σημερινού προστατευόμενου πληροφοριοδότη της DIA, Ντανίλο Μπράντον, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ το 1995. Ο Ντανίλο Μπράντον είχε ομολογήσει ότι ο μεγαλύτερος πελάτης του ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών από την Κεντρική - Νότια Αμερική με το όνομα"Φριγουέι" Ρικ Ρος, ο οποίος μετέτρεπε την κοκαϊνη (του Μπράντον) σε κρακ και την προωθούσε στις συμμορίες "Κριπς" και "Μπλαντ" των μαύρων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Μπράντον, ο "Φριγουέι" προωθούσε 100 κιλά κρακ τη βδομάδα στις φτωχογειτονιές των ΗΠΑ. Σε τηλεγράφημα του πρακτορείου "Ασοσιέιτεντ Πρες" αναφέρεται ότι ο Ντανίλο Μπράντον ήταν από τα ηγετικά στελέχη του αντικομμουνιστικού "Νικαραγουανού Δημοκρατικού Μετώπου" (FDN), που σχεδιάστηκε και λειτούργησε υπό τις εντολές της CIA την προηγούμενη δεκαετία...

Αν και το δημοσίευμα της εφημερίδας είχε δει το φως της δημοσιότητας από τα μέσα του Αυγούστου, μόλις χτες ο σημερινός διευθυντής της CIA, Τζον Ντόιτς, ανακοίνωσε ότι διορίζεται ανεξάρτητος ειδικός ανακριτής που θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ