Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΜΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ σήμερα. Κρατάμε στα χέρια μας ένα "όπλο" πολύ ισχυρό. Την ψήφο μας. Μπορεί από μόνη της να φαντάζει για μικρό "όπλο", η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτή, μαζί με όλες τις άλλες, θα διαμορφώσει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα διαμορφώσει το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων. Ας μη χαραμίσουμε, λοιπόν, τη δύναμή της. Ας βάλουμε κι εμείς "πλάτη" στη διαμόρφωση του συσχετισμού των δυνάμεων. Ας πάρουμε στα δικά μας χέρια το αύριο και το δικό μας και των παιδιών μας. Ας ψηφίσουμε με πείσμα ΚΚΕ. Αυτό διατρανώνει και η πρώτη σελίδα του "Ρ": "Ηρθε του λαού η ώρα - ΚΚΕ ΤΩΡΑ", ενώ μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζεται όλη η δραστηριότητα του Κόμματος την προεκλογική περίοδο.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Επικρατείας. Επικεφαλής έχει τεθεί ο επίτιμος Πρόεδρος του Κόμματος, Χαρίλαος Φλωράκης. Απαρτίζεται από ανθρώπους που η πολυετής προσφορά τους, τους καταξίωσε στους αγώνες της εργατικής τάξης, στο χώρο της έρευνας και της επιστήμης, καθώς και στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού (σελίδα 6).

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ βουλευτές του Κόμματος σ' όλη τη χώρα δηλώνουν "Γιατί ΚΚΕ". Γιατί το αύριο του λαού και της χώρας μας μπορεί να είναι ριζικά διαφορετικό, αντάξιο των ονείρων και των οραμάτων μας για μια άλλη Ελλάδα (σελίδες 7 - 9).

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ στη δουλιά και στους αγώνες. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, κομμάτι από τον ίδιο το λαό, έφεραν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κοντά στους εργαζόμενους το κάλεσμα του Κόμματος. Η επικοινωνία αυτή είναι συνέχεια της καθημερινής επαφής του ΚΚΕ με τις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι κοντά στους εργαζόμενους και από αύριο, μετά τις εκλογές (σελίδα 12).

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ σύστημα και πώς λειτουργεί. Πώς εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία. Το "κλειδί" της Γ κατανομής. Πώς και πού παίρνουν τις έδρες τους τα μικρότερα κόμματα. Καμιά ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι χαμένη (σελίδα 14).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ πίνακες, για τη διευκόλυνση των αναγνωστών στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών, με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 1993 (σελίδες 15, 33).

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

του Κόμματος, κάτω από τις κόκκινες σημαίες, συναντήθηκαν όλες οι γενιές του ΚΚΕ, παλιές και νέες. Με τον ίδιο ενθουσιασμό, με την ίδια αισιοδοξία και την ίδια σιγουριά, φώναξαν: "ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ", "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη", "Οχι στη συντήρηση και την υποταγή, ΚΚΕ ψηφίζουν οι αριστεροί". Ηταν πολλοί αυτοί που για πρώτη φορά ήρθαν, που πήραν το βάπτισμα, που σήκωσαν τη δική τους κόκκινη σημαία δίπλα στη σημαία του συντρόφου τους (σελίδες 24 - 25).

"ΟΙ ΝΕΟΙ λένε ΝΑΙ, ψηφίζουν ΚΚΕ". Το σύνθημα αυτό ακούστηκε δυνατά σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και συνοδεύει το ΚΚΕ μέχρι την κάλπη. Το κάλεσμα του Κόμματος για αντεπίθεση στην πολιτική της συντήρησης βρίσκει ιδιαίτερη ανταπόκριση στο χώρο της νεολαίας. Οι νέοι την αγκαλιάζουν, είναι η δική τους αντεπίθεση (σελίδα 36).

ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΗ η επόμενη μέρα. Οι μεγαλοβιομήχανοι τα θέλουν όλα δικά τους και τα θέλουν τώρα. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δηλώνουν έτοιμοι να τους ικανοποιήσουν. Και ο φαύλος κύκλος "αξιώνω - ικανοποιούν - απαιτώ περισσότερα κ.ο.κ." θα συνεχίζεται όλο και σκληρότερος, όλο και πιο απάνθρωπος. Η πολιτική αυτή, όμως, δεν είναι μονόδρομος. Η ενίσχυση των δυνάμεων που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι απαραίτητος όρος για την ανατροπή της απεχθούς αυτής πολιτικής (σελίδες 34 - 35).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ