Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι εκλογές στην τηλεόραση

Μετά τη μάχη του προεκλογικού αγώνα, σήμερα από την ώρα της ανατολής του ηλίου η "μάχη" για την τελική αναμέτρηση άρχισε. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δε μένουν έξω από τα γεγονότα και είναι έτοιμοι να προβάλουν, να σχολιάσουν με το δικό τους τρόπο όσα θα διαδραματιστούν σήμερα. Σε ετοιμότητα είναι τα επιτελεία όλων των τηλεοπτικών σταθμών, δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό, ενώ τα στούντιο των σταθμών θα φιλοξενήσουν, πολιτικούς, καλλιτέχνες και πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

Πανέτοιμη για την εκλογική αναμέτρηση "δηλώνει" η ΕΡΤ.Ο εκλογικός της μαραθώνιος θα ξεκινήσει, στις 10.15 το πρωί σε διακαναλική σύνδεση της ΕΤ-1, με την ΕΤ-2 και ΕΤ-3. Το "εκλογικό" πρόγραμμα της ΕΡΤ, το οποίο μάλιστα θα ενημερώνει δορυφορικά και τα εκατομμύρια των ομογενών της Ευρώπης, της Αμερικής και του Καναδά, θα παρουσιαστεί από το στούντιο 1 της Αγίας Παρασκευής. Παρουσιαστές θα είναι οι δημοσιογράφοι: Γαβριήλ Σερέτης, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Γιώργος Γαβαλάς και Μαρία Βασσάρα. Μαζί τους θα βρίσκονται οι εκλογολόγοι Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Θα υπάρχουν απ' ευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Κεντρικός παρουσιαστής του απογευματινού μαραθώνιου, που θα ξεκινήσει στις 17.45 το απόγευμα από το στούντιο 3 της Αγίας Παρασκευής, θα είναι ο Παύλος Αλέπης. Μαζί του θα βρίσκονται δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, καθώς και εκλογολόγοι. Τα αποτελέσματα θα σχολιάζουν από την Αγία Παρασκευή οι Κώστας Γιαννόπουλος και Αννα Παναγιωταρέα. Στο κέντρο Τύπου στο Ζάππειο τις συζητήσεις στα "στρογγυλά τραπέζια" θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Απόστολος Αποστολόπουλος, Αγγελική Αγγελοπούλου, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και Νίκος Χασαπόπουλος. Τον γενικό συντονισμό θα έχουν οι διευθυντές ειδήσεων της ΕΤ-1 Νικηφόρος Αντωνόπουλος και της ΕΤ-2 Κώστας Γιαννόπουλος. Υπεύθυνος των εξωτερικών μεταδόσεων είναι ο Γιάννης Παπανδρέου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στον τηλεοπτικό εκλογικό μαραθώνιο του MEGA,δίνει στις 07.00 η Λιάνα Κανέλλη και το επιτελείο της εκπομπής "Μη μου τη μέρα τάραττε". Τη σκυτάλη, από τις 11.00 έως τις 14.00, θα πάρουν η Μαρία Χούκλη και ο Νίκος Στραβελάκης. Θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα και με πόλεις της Ελλάδας. Από τις 17.00 και μέχρι τις πρωινές ώρες, ηγετικά στελέχη όλων των κομμάτων και άλλες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής θα εναλλάσσονται στα τραπέζια των συζητήσεων, που έχουν οργανωθεί στο στούντιο της Παιανίας. Την εκλογική βραδιά συντονίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μαζί του θα είναι και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και φυσικά και ο ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος. Στούντιο του MEGA, θα "στηθεί" και στο Ζάππειο. Εκεί θα βρίσκεται ο Παύλος Τσίμας.

"Καλημέρα εκλογές", λένε στις 08.00 στον ΑΝΤΕΝΝΑ,οι Γιώργος Παπαδάκης, Τέρενς Κουίκ και Φωτεινή Πιπιλή, σε ανοιχτή γραμμή όχι μόνο με τους ανταποκριτές του ΑΝΤΕΝΝΑ, αλλά και με τηλεθεατές. Το απογευματινό πρόγραμμα "Εκλογές '96" θα ξεκινήσει στις 17.00. Ο Τέρενς Κουίκ και ο Γιάννης Πρετεντέρης, από το στούντιο στο Μαρούσι, θα παρουσιάζουν τ' αποτελέσματα, ενώ κορυφαία στελέχη όλων των κομμάτων θα σχολιάζουν το "σκηνικό" που διαμορφώνεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κορυφαίοι πολιτικοί θα πάρουν μέρος και στο "στούντιο" του σταθμού, που έχει διαμορφωθεί στο Ζάππειο. Τις συζητήσεις στο Ζάππειο θα συντονίσει ο Στρατής Λιαρέλλης.

Το STAR υπόσχεται ότι στις ...19.23 θα μεταδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του ξενοδοχείου "Μεριντιέν" θα βρίσκεται ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ειδικό επιτελείο εκλογολόγων θ' αναλύει και θα σχολιάζει τ' αποτελέσματα, ενώ στον εκλογικό μαραθώνιο συμμετέχουν 100 δημοσιογράφοι, 300 τεχνικοί και 40 μονάδες εξωτερικών συνεργείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ