Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστική πρωτεύουσα

"Σύγχρονη αρμενική τέχνη" ονομάζεται η έκθεση ζωγραφικής που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα "Τσίλλερ", παρουσιάζεται (μέχρι 27/9), έκθεση έργων ζωγραφικής της Ζωής Διαμαντοπούλου με τίτλο "Μεταμορφώσεις στη φύση".Στην αίθουσα "Μπουζιάνη" του Δήμου Αθηναίων (Ξενοφώντος 7, Σύνταγμα) φιλοξενείται η έκθεση αγιογραφίας των σπουδαστών του Ελεύθερου Εργαστηρίου του δήμου. Τα μαθήματα γίνονται από τον αγιογράφο Α. Μουσσού και οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι μακεδονικής και βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27/9. Τέλος, στις αίθουσες τέχνης του Δήμου Αθηναίων "Οδυσσέας Ελύτης", εγκαινιάστηκε έκθεση κολάζ της Ιζαμπέλ Κανέλλη.Διάρκεια μέχρι 30/9.

Εγκαινιάζεται την 1η Οκτώβρη στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής της Πόπης Ζωίδη.Η ζωγράφος θα παρουσιάσει την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο: "Ο ζωγραφικός κόσμος της Π. Ζωίδη είναι ο κόσμος της καθημερινότητας: μια βαλίτσα όπου ριγμένα μέσα αντικείμενα υποβάλλουν ένα πλούσιο συναίσθημα, ένα κοτσιδάκι στο πάτωμα με ένα ψαλίδι πλάι, που ανακαλεί την παιδική μνήμη...". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτώβρη.

Τρεις εικαστικές εκθέσεις εγκαινιάζονται στις 2 Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11). Συγκεκριμένα, στο κάτω επίπεδο φιλοξενείται έκθεση κατασκευών της Κασσιανής Τσακιρίδη.Πρόκειται για γλυπτοζωγραφικά έργα έργα, τοποθετημένα στον τοίχο, στο πάτωμα, ή αιωρούμενα μέσα στο χώρο, αυτόνομα αλλά και συγχρόνως τμήματα ενός γλυπτικού και κατασκευαστικού μικρόκοσμου, θέματα που παραπέμπουν σε κατεστραμμένα σπίτια, βουνά ή δέντρα με έντονα έμψυχα στοιχεία. Κοινή αφετηρία όλων των έργων, η χρήση κυρίως φυσικών υλικών, όπως χόρτα, κάρβουνα, χώμα και τζίβες σε συνδυασμό με ακριλικά, μελάνια κ.ά.

Στο μεσαίο επίπεδο, φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Νικοπούλου.Μια σειρά μικρών έργων, δοσμένων με μια ελεύθερη αφαιρετική γραφή δίνει το στίγμα της νέας ζωγράφου. Δέντρα, κοχύλια, φιγούρες, πουλιά, ιχνηλατούνται αβίαστα στα έργα της, τα οποία διακρίνονται για τις δυνατές χρωματικές συνθέσεις τους και για την ιδιόρρυθμη γραφή τους.

Στο άνω επίπεδο παρουσιάζονται έργα κεραμικής (γλυπτά) της Μόνικας Διαμαντοπούλου.Και οι τρεις εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Οκτώβρη.

Η πρώτη ατομική έκθεση έργων του Πέτρου Μακρή εγκαινιάζεται στις 30 Σεπτέμβρη (8.30μμ), στην αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Φιλοξενούνται 50 περίπου ακουαρέλες, δημιουργίες των τελευταίων χρόνων.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Π. Γράββαλος,"η καθαρότητα και η διαφάνεια των χρωμάτων αποδίδουν πολύ σωστά τον αέρα και το νερό των ελληνικών χώρων, δε γράφω τοπίων, γιατί τα έργα του Π. Μακρή έχουν ξεπεράσει αυτό το χαρακτηρισμό, καθώς δεν περιγράφουν, αλλά αποδίδουν το πνεύμα, το χαρακτήρα και το χρώμα του τόπου μας". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ