Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Σεμινάριο με θέμα "Ο έλεγχος των υποκειμένων σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης εμπορευμάτων", οργανώνεται στην Αθήνα, στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος "Ματθαίος - TAX" και κατόπιν συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δύο εκπροσώπους τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παροχή δυνατότητας καλύτερης κατανόησης του τρόπου διεξαγωγής των ελέγχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΦΕΚ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό φύλλου 756 και ημερομηνία έκδοσης 27 Αυγούστου 1996, η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων κατά 428.450.000 δρχ. και η έκδοση 42.845 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 10.000 δρχ. η καθεμία. Η απόφαση προβλέπει επίσης την περιέλευση των παραπάνω 42.845 μετοχών στο δημόσιο και την καταβολή της αξίας τους με συμψηφισμό ισόποσων οφειλών της παραπάνω Εταιρίας οι οποίες αποσβέννυνται, ποσό που είναι βεβαιωμένο στη ΔΟΥ ΦΑΒΕ Αθηνών και προέρχεται από ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

ΕΡΕΥΝΑ: Την Επιστημονική και Τεχνολογική συνεργασία 1997 - 1998 προκηρύσσει η γενική γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Σ' αυτά τα πλαίσια η γενική γραμματεία δέχεται την υποβολή προτάσεων κοινών ερευνητικών έργων από ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα καθώς και Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με Ερευνα και Ανάπτυξη. Οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί τομείς συνεργασίας για τα έτη 1997 - 1998 θα είναι οι ακόλουθοι: Υδατοκαλλιέργειες και Εφαρμοσμένη Υδροβιολογία, Εκφυλιστικά Νοσήματα, Τεχνολογικές Εφαρμογές Συστημάτων και Λογισμικού στις Τηλεπικοινωνίες/ Ραδιόφωνα/ Τηλεόραση. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η 30.11.1996.

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: Πρόσκληση για υποβολή προσφορών για επτά μελέτες (συλλογή και σύνθεση πληροφοριών) ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τις επιστημονικές και τεχνολογικές συνεργασίες των κρατών - μελών της ΕΕ (και ΕΟΧ) με τις εξής χώρες - περιφέρειες: Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και Βαλτικής, Νέων Ανεξάρτητων Κρατών (τέως ΕΣΣΔ), Μη Ευρωπαϊκής Μεσογείου, Αφρικής - Καραϊβικής - Ειρηνικού, Αραβικών κρατών και Ασίας, Λατ. Αμερικής, ΜηΕυρωπαϊκών Αναπτυγμένων Κρατών και Διεθνών Οργανισμών. Στόχος των μελετών είναι η βελτίωση της γνώσης για τις διακρατικές επιστημονικές και τεχνολογικές δραστηριότητες των κρατών - μελών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ