Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και (Πρωτό)παπας και ζευγάς;
  • Παραμένει και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ ο Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος χτες ορκίστηκε υφυπουργός Εργασίας!
  • Γ. Μαυρίκος: "Επιτέλους, όλα έχουν ένα όριο! "

Ο Χρ. Πρωτόπαππας δεν είναι βεβαίως το πρώτο συνδικαλιστικό στέλεχος, η "προσφορά" του οποίου στο πέρασμα αντεργατικών αντιλαϊκών επιλογών αναγνωρίζεται με την τοποθέτησή του στα ανώτατα αξιώματα ενός κόμματος, που έχει κόψει πια κάθε γέφυρα με τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και στέλεχος μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να προχωρήσει στη λήψη νέων σκληρών αντεργατικών μέτρων. Είναι, όμως, απ' ό,τι φαίνεται, ο πρώτος που θέλει να κρατήσει και τις δυο ιδιότητες. Δηλαδή και αυτή του μέλους της διοίκησης της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης και αυτή του υφυπουργού Εργασίας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Ετσι, με χτεσινό του έγγραφο προς την ΕΕ της ΓΣΕΕ ο Χρ. Πρωτόπαππας γνωστοποιεί την παραίτησή του από την ΕΕ της ΓΣΕΕ (από πρόεδρος είχε παραιτηθεί μετά την εκλογή του στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ), όχι όμως και από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ!

Σχολιάζοντας το πρωτοφανές γεγονός ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,σε χτεσινή του δήλωση σημειώνει: "Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας, φιλοδοξεί να δρέψει αντεργατικές δάφνες από δυο πόστα ταυτόχρονα: Αυτή του υφυπουργού και από τη θέση του μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ!Ελεος! Επιτέλους, όλα έχουν ένα όριο! ".

Να σημειωθεί ότι η στάση του Χρ. Πρωτόπαππα σχολιάζεται ήδη αρνητικά και από στελέχη της παράταξής του, απ' όπου άλλοι πιθανολογούν μια επικείμενη παραίτησή του που ίσως να συνδυαστεί με τις... απαραίτητες παράτες, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραμείνει στη ΓΣΕΕ τουλάχιστον για ένα διάστημα ως επιτηρητής και εγγυητής της "συναινετικής" πορείας της Συνομοσπονδίας. Ορισμένοι μάλιστα υπενθύμιζαν τον, κατευθυνόμενο από μερίδα του κυβερνώντος κόμματος, θόρυβο όταν άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκλέχτηκαν βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές (π. χ. ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Δ. Πιπεριάς) είχαν διατηρήσει για κάποιο διάστημα και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα... Βεβαίως - όπως σημείωναν - το πρόβλημα που προκύπτει με τον Χρ. Πρωτόπαππα είναι πολύ πιο σοβαρό, αφού μόλις χτες ορκίστηκε υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος μάλιστα - τηρουμένων των γνωστών καταμερισμών στο υπουργείο Εργασίας - πρόκειται να διαχειριστεί έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα. Τον τομέα των κονδυλίων και των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ειδίκευσης (ΚΕΚ κλπ. ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ