Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΘ
Πεδίο ενδοπαραταξιακών συγκρούσεων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.- Σε πεδίο εσωτερικών συγκρούσεων έχουν μετατρέψει την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που έχουν διασπαστεί σε δύο παρατάξεις.

Η νέα διοίκηση της Ενωσης, όπως προέκυψε μετά την αποχώρηση της "επίσημης" ΠΑΣΚΕ, σε έγγραφη καταγγελία της προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την ΟΥΠΑΕ και τη ΓΣΕΕ, τονίζει πως τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ αν και αποχώρησαν από τη διοίκηση από τον περασμένο Ιούλη, αρνούνται να παραδώσουν τα γραφεία και τη σφραγίδα της Ενωσης, εμποδίζοντας τη λειτουργία του σωματείου.

Τα στελέχη της "επίσημης" ΠΑΣΚΕ αποχώρησαν μετά τη διάσπαση της παράταξης και τη δημιουργία νέας που ονομάστηκε ΠΑΚ και η οποία κινείται στο χώρο των "εκσυγχρονιστών". Τα 6 μέλη της ΠΑΚ μαζί με τους εκπροσώπους της ΔΑΣ και της ΑΕΚΕ, που κατέχουν από μία έδρα, συγκρότησαν νέα διοίκηση, η οποία ασκεί νόμιμα διοίκηση με απόφαση και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, υπηρετώντας τα διάφορα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, έχουν διασπάσει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα στον ΟΑΣΘ. Ετσι υπάρχει η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων με 1.700 περίπου μέλη, που αντιμετωπίζει κρίση με τη διάσπαση της ΠΑΣΚΕ και υπάρχει και η ΟΠΑΣΘ με 1.200 μέλη που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ. Η τελευταία προσπάθησε να συστήσει Ομοσπονδία, η οποία όμως δεν αναγνωρίζεται από τη ΓΣΕΕ.

"Οι εργαζόμενοι, τονίζει η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων ΟΑΣΘ αναφερόμενη στο πραξικόπημα της ΠΑΣΚΕ, έχουν ανάγκη από σωστή συνδικαλιστική καθοδήγηση και όχι από προστάτες".

Φ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ