Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κάθε έκδοση βιβλίου από την ΚΕ του ΚΚΕ είναι και ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Η έκδοση, όμως, των ντοκουμέντων του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικά ξεχωριστό γεγονός, ιδιαίτερης ιδεολογικοπολιτικής και ιστορικής σημασίας. Το ίδιο το 15ο Συνέδριο του Κόμματος, ως το πιο σημαντικό για την εργατική τάξη και όλο το λαό της Ελλάδας πολιτικό γεγονός, σφράγισε τη χρονιά του 1996 και καταγράφηκε σαν ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία του ΚΚΕ. Η πολιτική σημασία του Συνεδρίου ασκεί τη δική της επίδραση στο ελληνικό και διεθνές εργατικό κίνημα. Μα πάνω απ' όλα το ίδιο το Συνέδριο, οι αποφάσεις του, είναι το θεμέλιο για να οικοδομείται η δράση του Κόμματος, όλων των κομμουνιστών, των πρωτοπόρων αγωνιστών στην ταξική πάλη, από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Η χάραξη στρατηγικής και τακτικής, η μεταξύ τους σχέση βρήκαν την έκφρασή τους στο άμεσο πολιτικό καθήκον της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου για το σοσιαλισμό. Οι αρχές της ταξικής πάλης, αλλά και οι αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του ΚΚΕ είναι η βάση για να ανταποκριθούμε στην αποστολή του καθοδηγητικού ρόλου του Κόμματος στο εργατικό κίνημα.

Επόμενα η μελέτη και η αφομοίωση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου είναι κλειδί στην ιδεολογικοπολιτική θωράκιση όλων μας μέχρι το επόμενο Συνέδριο. Η έκδοση των ντοκουμέντων του 15ου Συνεδρίου, που περιλαμβάνει τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα, την εισήγηση της ΚΕ στο Συνέδριο και την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, το Πρόγραμμα, το Καταστατικό, την Πολιτική Απόφαση, αλλά και τα χαιρετιστήρια μηνύματα των κομμάτων ξένων χωρών, που αποδεικνύουν τη διεθνή απήχησή του, είναι απαραίτητα ο καθημερινός σύντροφος για κάθε κομμουνιστή. Η ανάγκη να μελετάμε, να ανατρέχουμε στα ντοκουμέντα του Συνεδρίου, να μάθουμε να δουλεύουμε μ' αυτά απαιτεί να μη λείψει από κανέναν αυτή η ξεχωριστή έκδοση. Το χρειάζεται άλλωστε η ιστορία και το μέλλον του Κόμματος και του εργατικού κινήματος και η αναγκαιότητα της ωρίμανσης του υποκειμένου της ταξικής πάλης, του ΚΚΕ.

Για να γίνει προσιτό και κτήμα όλων των απλών ανθρώπων, προσφέρεται στην ειδική τιμή των 1.000 δρχ.

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ