Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ψάχνουν παρηγοριά

Οι αποτυχόντες στις ευρωπαϊκές εξετάσεις Ολυμπιακός και ΠΑΟ αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο και τον Αθηναϊκό στο Μαρούσι

Στο Καυτατζόγλειο θα γίνει σήμερα το σημαντικότερο ματς της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Εκεί ο Ηρακλής θα υποδεχτεί τον έναν εκ των πέντε πρωτοπόρων, τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Αθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ αύριο στο Ηράκλειο θα γίνει επίσης ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Ευρωπαία ΑΕΚ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς της αγωνιστικής:

Με δυο νέα πρόσωπα στην αρχική 11άδα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στις 6.30μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) στο Καυτατζόγλειο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα δώσει τη χρυσή ευκαιρία στον νεαρό Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που θα πάρει τη θέση του Στρακόσια κάτω από τα δοκάρια. Την άλλη θέση θα πάρει ο Βασίλης Καραπιάλης αντί του Πέτρου Πασσαλή. Μια ακόμη "παίζεται" στην επίθεση μεταξύ Κακλαμάνου και Σαπάνη. Αναφερόμενος στο ματς, ο Μπάγεβιτς δήλωσε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Ηρακλής μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα. Ελπίζω οι παίκτες μου να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους από τη Φερεντσβάρος και να τα δώσουν όλα για τη νίκη". Πιθανή 11άδα για τους Πειραιώτες: Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Βαρεσάνοβιτς, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Νινιάδης, Ιβιτς, Καραπιάλης, Κακλαμάνος ή Σαπάνης.

Στην αντίπερα όχθη ο Βασίλης Αντωνιάδης θα στερηθεί των υπηρεσιών των Παπαδόπουλων, Γιώργου και Δανιήλ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νίκου Μιρτσέκη, που παρουσιάστηκε στο στρατό την περασμένη Τετάρτη. Ο Βασίλης Αντωνιάδης απέφυγε τα μεγάλα λόγια: "Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος αντίπαλος, όμως εμείς έχουμε χρέος να πάρουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο".

Στο ΟΑΚΑ η βαριά ατμόσφαιρα από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού δε φαίνεται να επηρεάζει το Ρότσα: "Το ματς της Λέγκια ανήκει στο παρελθόν. Τώρα κοιτάμε μπροστά και προέχει το παιχνίδι με τον Αθηναϊκό. Νομίζω ότι ο καλός Παναθηναϊκός δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα", τονίζει ο τεχνικός του τριφυλλιού, που δε θα έχει στην αρχική 11άδα τον Βάντσικ, που είναι τραυματίας. Ετσι ο Ρότσα αναμένεται να ξεκινήσει με τους: Νικοπολίδη, Γ. Σ. και Γ. Χ. Γεωργιάδη, Κολιτσιδάκη, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Βαζέχα, Λυμπερόπουλο, Αλεξούδη, Καπουράνη, Μάρκο ή Κόλα.

Στους "λόρδους" ο Γιάννης Παθιακάκης ζήτησε από τους παίκτες του να μην έχουν άγχος να παίξουν ελεύθερα και ό,τι βγει...

Δοκιμασία ΑΕΚ στο Ηράκλειο

Αύριο στο Ηράκλειο η ΑΕΚ, με τον αέρα από την πρόκριση στο Χούμενε, θέλει να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Πέτρος Ραβούσης δηλώνει: "Ο ΟΦΗ είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, που στην έδρα του γίνεται ακόμη περισσότερο. Εμείς έχουμε καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη". Ο τεχνικός του δικεφάλου θα παρατάξει τη σύνθεση του αγώνα με τη Χέμλον. Δηλαδή: Ατματζίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Κωστής, Μπατίστα, Νικολαϊδης.

Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ υπάρχει κατήφεια από το θάνατο του ιδιοκτήτη της ομάδας Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Ο Εγκε Γκέραρντ προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών: "Ηταν κάτι απρόσμενο για μας ο χαμός του Θ. Βαρδινογιάννη. Σίγουρα θα μας επηρεάσει, όμως πιστεύω με την ΑΕΚ να βρούμε τη δύναμη και να αγωνιστούμε με πάθος για τη νίκη". Ο αγώνας αρχίσει στις 5μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Οι μικρομεσαίοι

Επιστρέφουμε στα σημερινά ματς. Στην Καλαμάτα η "μαύρη θύελλα" θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ, που έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του τραυματία Ζαγοράκη.

Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα θα επιζητήσουν οι γηπεδούχοι Αρης σε βάρος του Εδεσσαϊκού, Βέροια κόντρα στον Απόλλωνα και Καστοριά απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη. Τέλος ο εντυπωσιακός Πανηλειακός θέλει να τριτώσει τις νίκες του με αντίπαλο την Καβάλα (3.30μμ).

Ολα τα άλλα παιχνίδια αρχίσουν στις 3.45μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ