Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
}

Αγαπητέ "Ρίζο"

Οι δέκα έγιναν χιλιάδες

ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΣΤΕΡΑΚΗ,Θεσσαλονίκη: Η συγκέντρωση του Κόμματος στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης - που ήταν ασφυκτικά γεμάτη, τη δονούσαν τα συνθήματα και κυμάτιζαν οι κόκκινες σημαίες, σκορπώντας σ' όλους συγκίνηση, αλλά και απόφαση για αγώνα - μου έφερε στο νου μια άλλη συγκέντρωση βουλευτικών εκλογών, το 1952, στον ίδιο χώρο στον κινηματογράφο "Ελληνίς".

Ομιλητής ήταν ο πατέρας μου, στρατηγός Γιάννης Μουστεράκης.Τον περίμενα με ανυπομονησία το βράδυ. Τον είδα να φτάνει σκεφτικός, αλλά αποφασισμένος."Ηταν η αρχή - μου είχε πει - ο ένας θα γίνουν δέκα, χίλιοι, το ποτάμι τραβάει μπροστά".

Θυμήθηκα, επίσης, το πρώτο ραδιοφωνικό μας τρίλεπτο που το παρουσίασε ο πατέρας μου. Με πόση ευθύνη και σχολαστικότητα το ετοίμαζε, μετρούσε χρόνο, τόνο, ύφος, περιεχόμενο, λες και ετοίμαζε κάποια μάχη. Και ήταν πράγματι μια μάχη, μια μάχη για τον τόπο μας και τον λαό μας.

Σήμερα, που οι δέκα έγιναν χιλιάδες και το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή, ας σταθούμε κοντά του να του δώσουμε δύναμη, για να μπορεί να αντιστέκεται και να παλεύει για τα δίκια του λαού, για μια καλύτερη ζωή.

Οικονομική στήριξη του ΚΚΕ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΑΠΑΚΗΣ,Νέα Πεντέλη Αττικής: Θέλω να ευχαριστήσω τον σύντροφο δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Ρογκάκο, για το ενδιαφέρον και τη δραστηριότητα που έδειξε στην πώληση των βιβλίων που του έστειλα και τη διάθεση των χρημάτων για ενίσχυση της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος λόγω εκλογών.

Οποιος άλλος δήμος ή κοινότητα ενδιαφέρεται για διάθεση των βιβλίων μου για τον ίδιο λόγο, να μου τηλεφωνούν στον αριθμό 61.33.025 για να στείλω τα βιβλία. Ετσι και αλλιώς, η οικονομική δουλιά υπέρ του ΚΚΕ δεν τελειώνει με τις εκλογές, ανάγκη είναι να στηρίζουμε πάντα το κόμμα μας και οικονομικά.

Απομονωμένη και έρημη η Ηπειρος

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΑΣ,λαογράφος - συγγραφέας: Πρόσφατα γιορτάστηκαν τα εκατό χρόνια του οδοντωτού σιδηροδρόμου. Με γεια τους με χαρά τους.

Ο γιορτασμός, όμως, αυτός είναι πρόκληση για την απομονωμένη και ερημωμένη Ηπειρο. Ο δικομματισμός προεκλογικά δίνει μόνο την παρουσία του στα τρία αστικά κέντρα Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα. Την υπόλοιπη Ηπειρο την έχει μετατρέψει σε απέραντη ερημιά.

Δε θα 'πρεπε το αδιάφορο δικομματικό κράτος να σκεφτεί και τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου με το υπόλοιπο δίκτυο της Ελλάδας;

Πότε οι Ηπειρώτες, με τη μεγαλύτερη προσφορά στο έθνος, θα ακούσουν το σφύριγμα του τρένου; Θα δουν τους συρμούς να διασχίζουν το ηπειρώτικο έδαφος και να καταλήγουν στην Ηγουμενίτσα, που είναι η πύλη της χώρας προς την Ευρώπη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ