Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Η επόμενη μέρα... τι;

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ συνταξιούχος, αντιστασιακός και μέλος του τιμημένου - όπως γράφει - ΚΚΕ από το 1942, χαιρετίζει στο γράμμα του όλους τους συντρόφους της ΚΕ, τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, που ρίχτηκαν στη μάχη του προεκλογικού αγώνα με αυταπάρνηση αναδείχνοντάς το, μαζί με τους ψηφοφόρους του, τρίτο κόμμα στη Βουλή. "Παρά - γράφει - τις δυσκολίες και τον παραγκωνισμό μας από τα ΜΜΕ, εμείς οι κομμουνιστές καταφέραμε ν' ακουστεί η φωνή του Κόμματός μας μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Σφίξαμε το χέρι του άνεργου, του αγρότη, του εργάτη, του ξωμάχου, του κάθε αδικημένου. Με το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο του Κόμματος και τον "Ριζοσπάστη", καταφέραμε να περάσουμε τις θέσεις μας στον κόσμο. Δεν τάζαμε, δε δίναμε ψεύτικες ελπίδες και απραγματοποίητα προγράμματα, εμείς λέγαμε μόνο: "Ελάτε να πιαστούμε χέρι - χέρι, να φράξουμε το δρόμο στα μονοπώλια και στα σχέδια του Μάαστριχτ".

Δεν κατάφεραν να μας εμποδίσουν στη δουλιά μας, οι εχθροί μας. Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε μαθημένοι... Εχουμε περάσει φοβερές καταιγίδες. Και χάρις στην πίστη και στην αυτοθυσία μας ξεπεράστηκαν.

Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ. Την ανεπανάληπτη συμβολή του στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού ενάντια στη γερμανοναζιστική κατοχή.

Τώρα, σύντροφοι, ανοίγεται καινούρια σελίδα και νέο Μέτωπο πάλης δημιουργείται, μέτωπο αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό. Ας ενωθούμε με τους βουλευτές μας που βγήκαν από τις εκλογές και να δουλέψουμε ακούραστα μαζί τους, για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα του ΚΚΕ, που είναι πρόγραμμα στήριξης του εργαζόμενου λαού. Δε μοιράζουμε ΘΑ και δεν προτείνουμε εύκολες λύσεις, όσοι στρατεύονται στο ΚΚΕ ξέρουν ότι έχουν να δουλέψουν σκληρά, γιατί σκληρά είναι και τα μέτρα που παίρνει η άρχουσα τάξη, εναντίον του λαού.

Ας διαμορφώσουμε, λοιπόν, εμείς την... επόμενη μέρα. Με συντροφικότητα να δουλέψουμε και ν' αντισταθούμε στα αντιλαϊκά σχέδια που απεργάζονται τα ξένα κέντρα εξουσίας σε συνεργασία με τους ντόπιους εντολοδόχους τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ