Παρασκευή 8 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Γενική απεργία σήμερα στην Κένυα

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Γενική απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα διάφοροι συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς της Κένυας, με βασικό αίτημα την προώθηση συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να διεξαχθούν, με δικαιότερες συνθήκες για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι επόμενες εκλογές στη χώρα.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας επιβεβαιώθηκε χτες από τον Τζον Μουνούβε, εκπρόσωπο της "Εθνικής Συνόδου Συνέλευσης", μετά την άρνηση του 73χρονου Κενυάτη Προέδρου Ντιανιέλ αραπ Μόι να προχωρήσει σε συνομιλίες για συνταγματικές αλλαγές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος Μόι είναι στην εξουσία σταθερά τα τελευταία 19 χρόνια και διεκδικεί πενταετή παράταση στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

Η μόνη απάντηση που υπήρξε από την κυβέρνηση Μόι ήταν η έκκληση του γενικού γραμματέα του κυβερνώντος "Κόμματος Κενυατικής Αφρικανικής Εθνικής Ενωσης", Τζόζεφ Καμόθο, που ζήτησε "από όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες της χώρας να αγνοήσουν την απεργία".

Στο μεταξύ μία άλλη απεργία, εκείνη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, πήρε χτες τέλος, μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου του συνδικάτου ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του κλάδου για αύξηση των κατώτατων μηνιαίων αποδοχών και τη συγκρότηση αυτόνομης υπηρεσίας πολιτικής υπηρεσίας.

Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είχε ξεκινήσει πριν μία βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ