Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Κρύβουν τον πραγματικό ένοχο

Οι πρόεδροι των Συντονιστικών Επιτροπών Μακεδονίας - Θράκης της ΠΕΕΠΠ και ΠΕΑΕΑ καταδικάζουν σε καταγγελία τους τα πρόσφατα επεισόδια στην Κύπρο και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το ματοκύλισμα του κυπριακού λαού, σε μια ειρηνική εκδήλωση της νεολαίας του, από Τούρκους σοβινιστές και ακροδεξιούς τραμπούκους, τους ονομαζόμενους "γκρίζους λύκους". "Η άγρια - γράφουν - και άνανδρη δολοφονία των δυο Ελληνοκυπρίων Ισαάκ και Σολωμού και ο τραυματισμός δεκάδων ανθρώπων ήταν ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων που δέχτηκαν οι Ελληνοκύπριοι διαδηλωτές, σε περιοχές της νεκρής ζώνης από την Αμμόχωστο μέχρι τη Λευκωσία.

Οι πράξεις αυτές δηλητηριάζουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Η ενέργεια αυτή από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων του Ντενκτάς εξυπηρετεί τη βασική γραμμή του ιμπεριαλισμού, το "διαίρει και βασίλευε".

Η κυβέρνηση δε λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Κρύβουν τον πραγματικό ένοχο της εισβολής και της κατοχής της μισής Κύπρου, της στήριξης του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, της έντασης στο Αιγαίο και της πρόσφατης αιματηρής εξέλιξης. Ενοχοι σ' όλες αυτές τις ενέργειες και πίσω από το ψευδοκράτος βρίσκονται οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Τέτοιου είδους επεισόδια ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών που θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου και να διαιωνίζουν την "ντε φάκτο" διχοτόμηση της Μεγαλονήσου.

Για άλλη μια φορά καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος του άοπλου ειρηνόφιλου λαού της Κύπρου, που εκδήλωσε την απόφασή του να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα στην πατρίδα του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ