Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινόπωρο χρωμάτων

Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σημειώνουμε:

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ), στην γκαλερί Ζυγός (Βασ. Σοφίας 65), έκθεση έργων ζωγραφικής του Μιχάλη Βελούδιου.Παρουσιάζεται μία σειρά από 18 έργα, δουλεμένα με ακριλικά, που έχουν σαν θέμα τους τοπία με βασικό φόντο τη λίμνη της Κωπαϊδας, δοσμένα με μία εξπρεσιονιστική γραφή. Τήνιος στην καταγωγή, ο Μ. Βελούδιος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες στη Σχολή Βακαλό και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολήθηκε και με την επιμέλεια εντύπων και φιλοτέχνησε εξώφυλλα δίσκων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Οκτώβρη. Μέχρι τις 20/10 θα διαρκέσει η έκθεση έργων του Σταύρου Κοτσιρέα,που φιλοξενείται στην γκαλερί "Τιτάνιουμ" (Βασ. Κωνσταντίνου 44). Οπως αναφέρεται στον κατάλογο "Χαρακτηριστικό γνώρισμα ορισμένων ζωγραφικών έργων του Σ. Κοτσιρέα είναι τα εγχάρακτα σχήματα, φτιαγμένα με το πίσω μέρος του πινέλου ή την άκρη της σπάτουλας, που αποκαλύπτουν τα κάτω ζωγραφικά στρώματα, εκθέτοντας τις διαδοχικές φάσεις του έργου".

Μέχρι τις 12 Οκτώβρη, διαρκεί η έκθεση έργων ζωγραφικής του Πέτρου Μακρή που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης "Αέναον" (Αντερσεν 18). Τίτλος της: "Συνέντευξη με χρώμα".Ο Π. Μακρής παρουσιάζει πάνω από 50 ακουαρέλες, αποτέλεσμα των πρόσφατων εικαστικών του αναζητήσεων.

Συνεχίζεται μέχρι τις 12/10, η έκθεση έργων του Αλκη Αστρά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Τίτλος της: "Νεοκλασικά - παραδοσιακά".Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: "Καθαρά σχήματα και περιγράμματα, ωραίοι τόνοι μιας κατασταλαγμένης πατίνας, συμπλέκουν τη ρομαντική ανάμνηση πέρα από τη σύγχρονη πραγματικότητα, που παρακάμπτεται σκόπιμα, αφού δεν είναι σε θέση να πληρώσει το κενό της ψυχής".

Εργα ζωγραφικής της Αννας Νάγκι παρουσιάζονται μέχρι τις 19 Οκτώβρη στην γκαλερί "Αστρα" (Καρυατίδων 8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ