Κυριακή 3 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΡΙΔΑΣ,Νίκαια: Ολοι αυτοί που με θράσος υποσχέθηκαν αυτά που ξανά είχαν υποσχεθεί, μεταχειρίστηκαν παλιά και καινούρια κόλπα για ν' αρπάξουν ψήφους. Κάλεσαν τους Κοκκινιώτες σε συναυλία, έστησαν μπουφέδες με μεζεδάκια και ποτά στο κηποθέατρο της Κοκκινιάς, ενώ άλλοι στα καφενεία κερνούσαν μπίρες και ουζάκι. Ευγενέστατοι οι υποψήφιοι έσφιγγαν τα χέρια και ρωτούσαν για την υγεία μας. Και όλα αυτά κάτω από τον λαμπερό πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ομως κανείς απ' αυτούς δε μίλησε για το κλείσιμο των εργοστασίων, για τις χιλιάδες απολύσεις, την υποβάθμιση των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα χαμηλά μεροκάματα και συντάξεις. Είχαν όμως δεσμευτεί στο ΣΕΒ και στους μεγαλοεπιχειρηματίες για αυξήσεις των κερδών σε βάρος των εργαζομένων. Εχουν όμως δεσμευτεί στις Βρυξέλλες για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και το ξετίναγμα του ελληνικού λαού.

Και έτσι, από την επομένη των εκλογών άρχισαν ν' αναγγέλλουν ό,τι το ΚΚΕ είχε επισημάνει, αυξήσεις, αυξήσεις παντού, φόρους και σκληρή λιτότητα μέχρι το 2000. Οταν πρόσφατα με την πρώτη βροχούλα, οι δρόμοι γίνανε ποτάμια, παρασύροντας νοικοκυριά και εμπορεύματα μαγαζιών - κόπους μιας ολόκληρης ζωής στις φτωχογειτονιές του Ρέντη - ουδείς εμφανίστηκε εκεί απ' αυτούς που έκαναν τις γιορτές και τα κεράσματα. Γι' αυτό λαέ, μη μοιρολάτρης, μόνο σκέψου καλά ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά αγωνίζονται για τα δικαιώματά σου και οργανώσου μαζί τους. Οργανώσου στο ΚΚΕ για αντεπίθεση και πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ