Κυριακή 3 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
"Ομορφος κόσμος ηθικός... "

Την αγανάκτηση και την οργή του για τη σάπια και υποκρίτρια κοινωνία που ζούμε, εκφράζει στο απλό μα αληθινό γράμμα του ο συνταξιούχος αντιστασιακός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής, που ανάμεσα στ' άλλα γράφει: "Εμείς οι χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης που αγωνιστήκαμε για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς θύματα εκμετάλλευσης, κοινωνικές διακρίσεις και ρατσισμό, στεναχωριόμαστε αφάνταστα όταν βλέπουμε να συμβαίνουν γεγονότα άγρια και άθλια, που προσβάλλουν τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του. Η πρόσφατη τραγωδία των φτωχών και εγκαταλειμμένων παιδιών του Αγιου Παντελεήμονα Αχαρνών, άλλα και η δημοσιοποίηση της τραγικής τους μοίρας από τα περίφημα ΜΜΕ, που έγιναν για λίγο καιρό θέμα συζήτησης στα κανάλια, μόνο και μόνο για τη θεαματικότητα, μ' έκανε να επαναστατήσω και να σας γράψω. Γιατί ακούστηκαν φράσεις με άπειρη λασπολογία για τα άμοιρα αυτά πλάσματα, τα οποία αναγκάζονταν να κλέβουν για να μην πεθάνουν από την πείνα, "ενοχλούσαν" τους "φιλήσυχους" γειτόνους τους και μάζευαν υπογραφές για να τα διώξουν από τη γειτονιά.

Χωρίς καθόλου να ερευνήσουν το πρόβλημα τα κανάλια, μας ανακοίνωσαν ότι η μάνα των παιδιών, ενώ το πρωί καθάριζε βρωμιές, τη νύχτα έκανε "πεζοδρόμιο" για να εξασφαλίσει τα έξοδα της μεγάλης της οικογένειας, μιας και ο πατέρας είχε από χρόνια φύγει από το σπίτι.

Ομως η μάνα ντροπιασμένη από όσα της καταλόγισαν οι διάφοροι τηλεπαρουσιαστές που το "παίζουν" εισαγγελείς, πίσω από την πόρτα του σπιτιού της, τους φώναζε ότι τη ρεζίλεψαν και δεν έχει μούτρα να πάει στη δουλιά της. Αυτή ήταν η προσφορά της κοινωνίας απέναντι σε μια απέραντη δυστυχία που ζούσε μια φτωχή και διαλυμένη οικογένεια, με πρωταγωνιστές τα ανήλικα απροστάτευτα παιδάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ