Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νέα ήθη και αλχημείες

Η επιχορήγηση οξύνει τη διαμάχη αθλητικής ηγεσίας - ΕΟΚ

Νέα ήθη στη διαμάχη υφυπουργού Αθλητισμού και Ομοσπονδίας μπάσκετ για το υπόλοιπο της τακτικής επιχορήγησης. Δε δικαιούστε να διεκδικείτε, λέει ο υφυπουργός, παραποιείς σκόπιμα την αλήθεια, απαντάει η ΕΟΚ και η εσωπασοκική κόντρα στο χώρο του αθλητισμού καλά κρατεί. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε χτες στη δημοσιότητα αναλυτικό πίνακα από τον οποίο προκύπτει ότι μέχρι το Σεπτέμβρη του 1996, έχουν εκρεύσει προς τα ταμεία της ΕΟΚ 1.733.820.000 δρχ. "Η αύξηση που παρατηρείται έναντι του 1995, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας και του υφυπουργού προσωπικά προς την Ομοσπονδία και το μπάσκετ και αποτελούν απάντηση σε όσους κακόβουλα υποστηρίζουν τα αντίθετα", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Η Ομοσπονδία μπάσκετ επιμένει ότι έναντι της τακτικής επιχορήγησης των 1,6 δισ. δρχ. έχει εισπράξει μόνο 890 εκατ. και καταγγέλλει τον υφυπουργό ότι προσπαθεί να εξαπατήσει και παραπλανήσει την κοινή γνώμη. "Οι πρωτοφανείς αλχημείες που παραποιούν βάναυσα την πραγματικότητα, δεν αποδεικνύουν ενδιαφέρον και μάλιστα έμπρακτο, αλλά επιβεβαιώνουν την αδιαφορία, τα νέα ήθη και τις πρωτοφανείς μεθόδους που κάποιοι τελευταία προσπαθούν να εισάγουν στο χώρο του αθλητισμού. Τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΑ, αποδεικνύουν ότι η Ομοσπονδία έχει εισπράξει έναντι της τακτικής επιχορήγησης 890 εκατ. δρχ. Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν ποσά τα οποία απλά διακινήθηκαν μέσω της Ομοσπονδίας και αποτελούν υποχρεώσεις της πολιτείας προς αθλητές (πριμ) και τρίτους", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

  • Το ΔΣ της ΕΣΑΚ έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση της επιτροπής πρωταθλήματος για αναβολή της 10ης αγωνιστικής (23 - 24 Νοεμβρίου) προκειμένου να διευκολυνθεί η Εθνική ομάδα στην προετοιμασία της.
  • Ο Εφέτης Ανδρέας Μαρκάκης είναι από χτες ο νέος αθλητικός δικαστής των ομαδικών αθλημάτων εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Αναπληρωτής του ορίστηκε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Απέργης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ