Κυριακή 10 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Ευσυνείδητοι επιστήμονες

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Θα θέλαμε η σύζυγός μου και εγώ να ευχαριστήσουμε, μέσα από τις στήλες σου, το προσωπικό της Β Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, "Αγία Σοφία". Ιδιαίτερα τις ιατρούς κ. κ. Αντωνοπούλου, Στούμφου, Κουκουβιτάκη, Μυλωνά. Οι εν λόγω επιστήμονες στάθηκαν συνεχώς στο πλευρό του παιδιού μας, στη διάρκεια της 10ήμερης νοσηλείας του στο νοσοκομείο, παρακολουθώντας το ακόμα και σε 24ωρη συνεχή βάση. Εδειξαν γενικά σπάνιο ήθος και ευσυνειδησία.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πολλές φορές γράφονται και ακούγονται, για τεμπέληδες και κακούς δημόσιους λειτουργούς (ότι φταίει η μονιμότητα), για φακελάκια κτλ., που πράγματι συμβαίνουν δυστυχώς, αλλά που, όμως, δεν αποτελούν γενικότητα.

Οι βολές πιστεύω αυτής της δυσφήμισης, που είναι κατευθυνόμενες, στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερηυποβάθμιση της δημόσιας υγείας - που σαν κοινωνικό αγαθό πρέπει να παρέχεται απλόχερα από την πολιτεία με γενναία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό - με κατεύθυνση την πλήρη ιδιωτικοποίησή της και μετά "όποιος αντέξει"...

Γιατί είναι σαφές ότι όσο υποβαθμίζεται το κρατικό νοσοκομείο, τόσο αναβαθμίζεται η ιδιωτική κλινική. Μέσω δε της κατάργησης της μονιμότητας που ζητούν, επιδιώκουν το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού, την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας - το μοίρασμα δηλαδή της μιας θέσης σε δυο εργαζόμενους - την παραπέρα αύξηση της ανεργίας, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά. Αυτά όμως επιτάσσει "κατά σύμπτωση" και η "Λευκή Βίβλος" των πολυεθνικών και της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το παραπάνω μικρό παράδειγμα έρχεται να τους διαψεύσει - βέβαια, δεν είναι το μοναδικό - και να δείξει ακριβώς το αντίθετο: Οτι και σε συνθήκες αθλιότητας των δημόσιων νοσοκομείων (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής), λόγω μειωμένων κονδυλίων για την υγεία από τον προϋπολογισμό, υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν στον όρκο που έδωσαν και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές που κάνουν, στηρίζουν αυτοί στα πόδια του το ετοιμόρροπο σύστημα υγείας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΝΑΖΕΝΤΙΑΔΗΣ

Εργάτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ