Σάββατο 16 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μπλερ σε "ευρωπαϊκές εξετάσεις"

ΠΑΡΙΣΙ.-

Στα πλαίσια της περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τόνι Μπλερ, συναντήθηκε χτες στο Παρίσι με τον Γάλλο Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, τον πρωθυπουργό, Αλέν Ζιπέ, τον πρόεδρο της Βουλής, Φιλίπ Σεγκέν, καθώς και την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Λιονέλ Ζοσπέν και Λοράν Φαμπιούς.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Μπλερ ανέφερε ότι η συντηρητική βρετανική κυβέρνηση αντιτίθεται στην πλειοψηφία της στη νομισματική ένωση, ενώ οι εργατικοί είναι "ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα". Υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί βουλευτές, είπε, που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη, ενώ στο κόμμα μας δεν υπάρχουν ευρωσκεπτικιστές ουσιαστικά. Μόνο ορισμένοι διστακτικοί απέναντι στο ενιαίο νόμισμα. Οσο για μένα, πρόσθεσε, είμαι αναμφίβολα υπέρ του ενιαίου νομίσματος.

Ανέφερε ακόμη ότι οι συντηρητικοί στην Αγγλία θα επικεντρώσουν την προεκλογική τους καμπάνια σε "αντιευρωπαϊκή" πλατφόρμα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικράτηση των εργατικών.

"Η θα είμαστε μέσα, είπε, ή έξω από την ΕΕ. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτε να είμαστε απομονωμένοι στους κόλπους της Ευρώπης. Αλλωστε είναι προς όφελος και της Βρετανίας ν' αποτελεί μέρος της ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ