Κυριακή 17 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Γ. Βασικοί άξονες δράσης έως τον Ιούνη του 1997

Το σύνθημα ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ δεν αποτελεί ένα στενό προεκλογικό σύνθημα. Εκφράζει τις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του λαϊκού κινήματος στον τόπο δουλιάς και κατοικίας. Εκφράζει τη δράση για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου, που αποτελεί την αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ολη μας η δράση, πολιτική, ιδεολογική, μαζική, πρέπει να συνδέεται αναπόσπαστα με τη συνεχή προσπάθεια για τη διαμόρφωση μετώπων πάλης και συσπειρώσεων, ώστε να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά στη συνείδηση του λαού η αναγκαιότητα και δυνατότητα συγκρότησης του Μετώπου.

Η ΚΕ υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη σημασία που έχει η συνεχής βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης της ΚΟΒ, που αποτελεί το θεμέλιο της δράσης του Κόμματος για τη συσπείρωση και τη λαϊκή δράση, για την άνοδο της πολιτικής και ταξικής συνείδησης, για την αγωνιστική στάση σε αντιπαράθεση με την καλλιεργούμενη επίσημα θεωρία της μοιρολατρίας και του ραγιαδισμού. Η συζήτηση οργανωτικών και άλλων ζητημάτων που απασχολούν τα όργανα και τις ΚΟΒ, θα αποκτήσει ζωντάνια και πρακτικό χαρακτήρα στο βαθμό που θα συνδέεται με τα ζητήματα οικοδόμησης του Μετώπου, με τα λαϊκά προβλήματα και τους αγώνες, με τα σοβαρά θέματα του πολιτικού και ιδεολογικού μετώπου σε κάθε χώρο.

Η ΚΕ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο δράσης αμέσως μετά το 15ο Συνέδριο, το οποίο πρέπει αμέσως να μπει σε τροχιά εφαρμογής.

Είναι αδύνατο να βγει σε πέρας το πρόγραμμα αυτό, που είναι και φιλόδοξο και εντελώς αναγκαίο, αν οι ΚΟΒ δεν αξιοποιήσουν και δε στηριχτούν στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, στο νέο αίμα που υπάρχει γύρω μας, που μας προσέγγισε και μας ψήφισε,

Η δράση της ΚΕ το επόμενο διάστημα

ΠΡΩΤΟ:

Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες για τη συσπείρωση δυνάμεων και τη διαμόρφωση μετώπων πάλης στα πλαίσια της δράσης για το ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ.

Η ΚΕ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών συσπείρωσης και μετώπων πάλης, ώστε να δώσει τον κεντρικό τόνο και την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα:

1Να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά λαϊκού κινήματος η δράση εναντίον των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης για το δημοψήφισμα.

2Πανελλαδική, πλατιά, δράση κατά των μέτρων της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορούν την κοινωνική πολιτική - πρόνοια με αιχμή την ανεργία, τα ελλείμματα και τα προβλήματα των ασφαλιστικών οργανισμών και των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, τα οξυμένα προβλήματα των γυναικών και της νεολαίας, τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες..

Η πάλη για τα οικονομικά, κοινωνικά και δημοκρατικά προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας να συμπεριλάβει πιο ενεργά το πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών που συνδέεται αναπόσπαστα με την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την προσπάθεια χειραγώγησης, ενσωμάτωσης και εξαγοράς συνειδήσεων.

3Ενεργητική παρέμβαση και δράση εναντίον των σχεδίων που αναπτύσσονται στα Βαλκάνια και στη γενικότερη περιοχή μετά τις αμερικάνικες εκλογές. Οργάνωση της αντίδρασης κατά της συγκρότησης μισθοφορικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

4 Ζητήματα δημοκρατίας.

Να ενταθεί η δράση κατά της Συνθήκης του Σένγκεν. Το θέμα έρχεται ξανά στην επικαιρότητα καθώς η κυβέρνηση έχει αναγγείλει ότι θα κυρώσει τη Συνθήκη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα φαινόμενα τρομοκρατίας και διώξεων με τις δίκες αγροτών, και άλλων αγωνιστών συνδικαλιστών. Από τώρα και στο εξής δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση να μη υπάρχει γενικότερη αντίδραση και προσπάθεια συμπαράστασης από όλα τα τμήματα του λαϊκού κινήματος, από κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες.

ΔΕΥΤΕΡΟ:

Προπαγάνδα, εκλαϊκευση της πολιτικής και των θέσεών μας.

Η προπαγάνδα μας στην εργατική τάξη και το λαό γενικότερα, αλλά και στη νεολαία, βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τις σημερινές μας δυνατότητες.

Δίχως πετυχημένη προπαγάνδα και διαφώτιση δεν είναι δυνατό να προωθηθούν τα καθήκοντα του Κόμματος στο μαζικό κίνημα, στο Μέτωπο, στην ανανέωση των γραμμών του.

  • Να πυκνώσουμε τις ειδικές εκδόσεις, ορισμένες από αυτές να είναι ένθετο στο "Ριζοσπάστη".
  • Να αναβαθμίσουμε τη δουλιά μας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση με βάση την κατεύθυνση του Συνεδρίου για αξιοποίηση δυνάμεων, βελτίωση της ποιότητας, με βάση τα οικονομικά που μπορούμε να διαθέσουμε.
  • Να δώσουμε τη μάχη της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" και της μεγαλύτερης ακροαματικότητας για τα αλλά μέσα, με ειδικές καμπάνιες και αφιερώματα.
  • Να διαμορφωθούν επιτροπές για την προπαγάνδα στις Επιτροπές Πόλεων και περιοχών.
Κοινοβουλευτική δουλιά

Η στενότερη και ουσιαστικότερη παρακολούθηση του Κοινοβουλίου από τα Τμήματα της ΚΕ αλλά και τις ΚΟ, θα βοηθήσει να συγκεντρώνεται ζωντανό, τεκμηριωμένο υλικό. Οι ΚΟ πρέπει να έχουν υπεύθυνο της κοινοβουλευτικής δουλειάς, ώστε να αξιοποιούν τη δουλιά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να εξασφαλίζουν να υπάρχει σχετική παρέμβαση του Κόμματος για όλα τα προβλήματα και όλες τις περιοχές και τόπους δουλιάς.

Προγραμματισμός συνεδριάσεων ΚΕ

Η ΚΕ προγραμμάτισε τις επόμενες συνεδριάσεις της έως τον επόμενο Ιούνη, ώστε να εξετάσει, πιο ολοκληρωμένα, ζητήματα της δράσης του Κόμματος στο εργατικό κίνημα και την εργατική τάξη, τη νεολαία, για την οργάνωση των εκδηλώσεων προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, που θα συμπληρωθούν το 1998.

9 Νοεμβρίου 1996

Η ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ