Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το 54% των τηλεθεατών εκφράζει δυσπιστία

Περισσότεροι από τους μισούς τηλεθεατές δυσπιστούν και αμφισβητούν την "εικόνα" των γεγονότων, έτσι όπως δίνεται από την τηλεόραση και πιστεύουν ότι τα σόου και οι εκπομπές δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. Παρ' όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινού βλέπει τηλεόραση και παραμένει πιστή στη μικρή οθόνη. Τα συμπεράσματα αυτά βγαίνουν από την έρευνα που διεξάγει ο "Φλας 9,61" και που αφορά στα λεγόμενα "Reality shows". Ο "Φλας 9,61" παρουσίασε χτες το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία "Metron analysis".

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πρώτου μέρους της έρευνας, περίπου τρεις στους τέσσερις από τους ερωτηθέντες, δηλαδή το 76,3%, δήλωσαν ότι παρακολουθούν τηλεόραση σε καθημερινή βάση. Ενα επίσης ποσοστό 12,2% δήλωσε ότι βλέπει τηλεόραση, αρκετές φορές τη βδομάδα, ενώ το 3.5% ότι βλέπει δύο φορές τη βδομάδα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 90% των ερωτηθέντων παραμένει πιστό στην τηλεόραση.

Αξιοσημείωτο και ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το γεγονός ότι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ερωτηθέντων, το 54%, έχει τη γνώμη ότι τα γεγονότα συμβαίνουν αρκετά ή εντελώς διαφορετικά, από ό,τι παρουσιάζονται στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα δείχνει η τηλεόραση, το 32,4% απάντησε ότι συμβαίνουν αρκετά διαφορετικά, το 21,7, εντελώς διαφορετικά.

Επίσης το 51,1% δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις τηλεοπτικές συζητήσεις, που αφορούν προσωπικές ιστορίες, ειδικά σε όσους το εκπαιδευτικό επίπεδο είναι άνω του λυκείου το ποσοστό φτάνει στο 63%. Λιγότερο αυστηρό φαίνεται να είναι το 29,1% το οποίο δηλώνει "όχι και τόσο ικανοποιημένο", ενώ αρκετά ικανοποιημένο εμφανίζεται το 13% και πολύ ικανοποιημένο το 5,2%

Η έρευνα της εταιρίας "Metron analysis" πραγματοποιήθηκε με 800 τηλεφωνικές συνεντεύξεις στην περιφέρεια της πρωτεύουσας σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στο διάστημα 11 - 14 του Νοέμβρη. Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το δεύτερο μέρος της έρευνας, με εξειδικευμένα ερωτήματα και για συγκεκριμένες εκπομπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ