Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θέλει να εμφανίσει το άσπρο μαύρο

Η έντονη αντίδραση των εργαζομένων τόσο του ιδιωτικού όσου και του δημόσιου τομέα στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, όπως αυτά εκφράστηκαν με τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στο τέλος του μήνα, έχει ανησυχήσει σφόδρα την κυβέρνηση.

Η πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και οι κινητοποιήσεις των αγροτών την Πέμπτη 28 Νοέμβρη ενάντια στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, είναι μία πρώτη απάντηση των εργαζομένων στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι το κόστος "της σύγκλησης" θα το πληρώσουν οι "έχοντες και κατέχοντες".

Η αντίδραση αυτή αλλά και η δυσκολία της κυβέρνησης να περάσει στην "κοινή γνώμη" την επιβολή των μέτρων, είχαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση την Παρασκευή το βράδυ ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό της κυβερνητικής προπαγανδιστικής μηχανής.

Την κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ακόμα και στη βάση του ΠΑΣΟΚ δεν περνάει η επιχειρηματολογία ότι τα μέτρα έχουν "κοινωνική ευαισθησία", καθώς τη βδομάδα που πέρασε είδαν το φως της δημοσιότητας πλήθος από στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι πραγματικά "έχοντες και κατέχοντες" έχουν αρκετούς τρόπους να αποφύγουν την καταβολή ακόμα και αυτών λίγων που τους ζητάει. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι στην πορεία προς την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές οι όποιες διαφοροποιήσεις των βουλευτών και γενικότερα των στελεχών από τις κυβερνητικές επιλογές, γιατί έτσι χαλάει η γενική εικόνα και δυσκολεύεται να περάσει στη βάση η προπαγάνδα.

Μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο συντονισμός μεταξύ κόμματος - κυβέρνησης συστάθηκε ενιαίο όργανο με επικεφαλής τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γ. Πασχαλίδη, που θα ασχολείται με την "επικοινωνιακή πολιτική" και τη "ζωντανή επαφή με τις λαϊκές μάζες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ