Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Στην τύχη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΝΑΡΔΟΣ,Οικονομολόγος, Κορυδαλλός Πειραιάς. (Απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας): Με αφορμή τα πρόσφατα δυστυχήματα του "Πήγασος" και "Σάμαινα", παρατηρώ ότι τελευταία έχουν ναυπηγηθεί επιβατηγά πλοία, που μοιάζουν με κιβώτια! Δεν είναι μόνο αντιαισθητικά αλλά και επικίνδυνα. Ενα, διαθέτουν πολλά καταστρώματα, δε διαθέτουν πόρτες εξόδου προς αυτά, αφού δεν υπάρχουν περιφερειακοί διάδρομοι σε κάθε κατάστρωμα. Σε περίπτωση κινδύνου, θα πρέπει οι επιβάτες για να πάνε στους σταθμούς συγκεντρώσεων ή ν' ανέβουν δυο τρεις σειρές από σκαλιά ή να βγουν από τις πίσω δυοτρεις πόρτες. Ακόμη και τα παράθυρα να σπάσουν για να βγουν από κει οι επιβάτες - αν οι πόρτες σφηνώσουν - αυτοί θα πέσουν στη θάλασσα!!

Τα παραπάνω προβλήματα τα εντόπισα σαν ταξιδιώτης στο "Ναϊάς ΙΙ", "Ελ. Βενιζέλος" αλλά και σ' αλλά πλοία της ακτοπλοϊας. Σίγουρα μας αγαπάει ο Θεός και δεν έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα μέχρι τώρα. Μέχρι πότε όμως; Το θέμα είναι επείγον.

Ρατσιστικά

Α. ΤΣΑΜΑΝΤΑΚΗΣ,δρ. Χημείας - Ερευνητής. Σούδα Χανίων: Σε διάλεξή του, σχετική με τη συγγένεια των σημερινών Ελλήνων με τους αρχαίους, ο καθηγητής Ν. Χατζηνικολάου επικαλέσθηκε τις θεωρίες του Φαλμεράιερ - απλού καθηγητή ιστορίας σε ένα επαρχιακό βαυαρικό γυμνάσιο - ο οποίος δύναται να θεωρηθεί ως ένας από τους προάγγελους των ναζιστικών θεωριών της Νυρεμβέργης. Οι θεωρίες του είχαν απορριφθεί από πολλούς σοβαρούς ερευνητές της εποχής του. Το βιβλίο του Φαλμεράιερ περιέχει 10 φορές περισσότερες φράσεις σχετικές με την "καθαρότητα του αίματος" από το περίφημο "Mein Kampf" του Χίτλερ. Στην ανάγνωσή του οφείλεται, κατά μεγάλο μέρος το ρατσιστικό μένος των ναζί εναντίον του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Και είναι δραματικό να το επικαλούνται καθηγητές πανεπιστημίων, και μάλιστα από αυτούς οι οποίοι παρουσιάζονται ως τα μεγάλα θύματα του ναζισμού, μισό αιώνα μετά από τη δαπανηρή σε ανθρώπινες ζωές, εκρίζωση του χιτλερισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ