Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Από τη δράση των Παραρτημάτων

Εκδρομή - προσκύνημα της ΠΕΑΤΑΘ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Τραυματιών Αναπήρων Θυμάτων ΔΣΕ (ΠΕΑΤΑΘ), πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή - προσκύνημα στους τόπους των μαχών και θυσιών του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο. Τίμησαν τους ήρωες αγωνιστές και αγωνίστριες του ΔΣΕ που έπεσαν σε άνιση μάχη με γενναιότητα και αυτοθυσία πολεμώντας τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές και την ντόπια αντίδραση της εθνικής υποτέλειας και του εθνικού διχασμού, για τη Λευτεριά, την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας, την κοινωνική πρόοδο, το σοσιαλισμό.

Οι προσκυνητές αγωνιστές, στο Βερσίνι, στη Δίβρη, στο Δρακοβούνι, στο Μέναλο, στην Τρίπολη, στον Αγιο Αθανάσιο, τόπο εκτελέσεων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών για τα οποία έπεσαν οι Γενναίοι Μαχητές.

Με τους ΚΝίτες

Ξανάνιωσαν οι αντιστασιακοί του Κορυδαλλού με τη νεανική "εισβολή" στα τοπικά γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, ομάδας ΚΝιτών της περιοχής, το πρωί της Κυριακής 24 - 11 για γνωριμία και συζήτηση.

Μετά τα καλωσορίσματα, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΠΕΑΕΑ, Μίμης Καρδάσης, τους μίλησε για την πρωτοβουλία του ΚΚΕ στην ίδρυση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, αναφερόμενος στον πρωτοποριακό και καθοδηγητικό του ρόλο. Και ότι η σκυτάλη της ΕΠΟΝ παραδόθηκε στα άξια χέρια της ΚΝΕ.

Από την πλευρά των νεολαίων η Μαρία Κασταμπολίδου,γραμματέας του Τομέα Κοκκινιάς - Κορυδαλλού της ΚΝΕ, εξέφρασε τη χαρά της και όλης της ομάδας για την υποδοχή και τη γνωριμία τους με τους αντιστασιακούς. Αναφέρθηκε στα εκρηκτικά προβλήματα που απασχολούν τη νεολαία σήμερα, την ανάγκη αντιμετώπισής τους με την καθημερινή δράση, τη μαζικοποίηση της ΚΝΕ, την αύξηση της πολιτικής επιρροής της, τέλος την αξιοποίηση της πείρας της ΕΠΟΝ στις σημερινές πολύπλοκες συνθήκες.

Αγνοεί τους αγωνιστές

Στην έντονη διαμαρτυρία τους ο πρόεδρος Διονύσης Κλάδης και τα μέλη του Παραρτήματος Λεχαινών - Κάμπου της ΠΕΑΕΑ, αναφέρονται στις απαράδεχτες ενέργειες του δημάρχου Βαρθολομιού ο οποίος στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της ΕΘνικής Αντίστασης τους αγνόησε τελείως και δεν τους κάλεσε στην εκδήλωση. "Υστερα - τονίζουν στην καταγγελία τους - από πολύχρονες προσπάθειες και δικές μας παρεμβάσεις, κατάφερε ο δήμαρχος Δ. Αρβανίτης - και είναι αξιέπαινος γι' αυτό - να φτιάξει το μνημείο. Από κει όμως και πέρα το χρησιμοποίησε για φιέστα. Στις 23 - 11 - 96 στα αποκαλυπτήρια δε μας έστειλε πρόσκληση, σε αντίθεση μ' όλες τις άλλες Αρχές της περιοχής μας που κλήθηκαν. Φυσικά πρώτος καλεσμένος ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Βαγγέλης Γιαννόπουλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ