Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον προϋπολογισμό

Απαράδεκτη η μείωση στις συντάξεις των αντιστασιακών

Η ΠΕΑΕΑ και οι συνεργαζόμενες ΕΑΜογενείς Ενώσεις σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση Σημίτη, που στον κρατικό προϋπολογισμό του 1997 όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει θετικά τα άλυτα προβλήματα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που χρονίζουν - παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις - αλλά μειώνει απαράδεκτα κατά 75% το ποσό που αφορά τις συντάξεις των αγωνιστών του ιδιωτικού τομέα (αγροτικές συντάξεις του ΟΓΑ και ανασφάλιστων). Από 22,5 δισεκατομμύρια που ήταν φέτος, μειώνεται σε 5,5 δισεκατομμύρια, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παραδέχεται ότι ήδη ξαναπαίρνουν το βοήθημα μέχρι σήμερα πάνω από 44.000 αγρότες.

Οι αντιστασιακοί, μέλη της ΠΕΑΕΑ και των συνεργαζόμενων με αυτήν ΕΑΜογενών Ενώσεων, είναι αναγκασμένοι - όπως τονίζουν - να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασής τους.

Οργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα σε όλες τις πόλεις των νομαρχιών και καλούν σε συμπαράσταση τις μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Καλούν όλους τους αγωνιστές της Αττικής στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος σήμερα στις 10.00 πμ.Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και επίδοση σχετικού υπομνήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ