Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Από γυναίκα σε γυναίκα

"Εκμυστηρεύσεις από γυναίκα σε γυναίκα", είναι ο τίτλος μιας πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής που ακούγεται στα Γιάννενα κάθε Τρίτη στις 9.30 από το κανάλι "TV Ελευθερία". Δημιουργός της η λογοτέχνης Μαρούσκα Χατζηγιάννη,γνωστή από την πολύχρονη ενασχόλησή της με τα γυναικεία προβλήματα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιωαννίνων.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου μιλούν σ' αυτή την εκπομπή διαλόγου διακεκριμένες γυναίκες από τα Γιάννενα, αλλά και γυναίκες που επισκέπτονται την πόλη και έχουν ασχοληθεί με τα κοινά ή έχουν αγωνιστεί για τα γυναικεία ζητήματα. Ωστόσο, δεν είναι όλες ιδιαίτερα προβεβλημένες ή γνωστές για την προσφορά τους σε καλλιτεχνικούς ή επιστημονικούς τομείς. Παρουσιάζονται και απλές γυναίκες, που όμως ξεχωρίζουν, έχουν μια αθόρυβη προσφορά, γνώμη και άποψη που πηγάζει από πείρα ζωής, επισημαίνει η Μαρούσκα Χατζηγιάννη. "Γυναίκες με προσωπικότητα, σημαντικές και αξιόλογες. Πιστεύω ότι πάντα αυτές οι γυναίκες έχουν κάτι να πουν και να δώσουν...".

Η εκπομπή, με γυναικεία οπτική, απλώνεται ωστόσο σε γενικότερα προβλήματα, γι' αυτό έχει και μεγάλη ακροαματικότητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Καθένας έχει κάτι να μάθει να κερδίσει απ' αυτό τον συναρπαστικό διάλογο που η Μαρούσκα κάνει με τις προσκεκλημένες της - σε ήπιους και διακριτικούς τόνους πάντα. Η μιάμιση ώρα της εκπομπής δεν κουράζει, αντίθετα κυλάει σαν μια φιλική κουβέντα, όπου πολλές ακροάτριες βρίσκουν πτυχές του εαυτού τους ή προβληματίζονται ή ενδιαφέρονται για την αθέατη πλευρά της ζωής των γυναικών που μιλάνε: "Καμιά σχέση με κουτσομπολιό, σπεύδει να διευκρινίσει η Μαρούσκα. Ομως, μια γυναίκα μπορεί να εξομολογηθεί στη ροή της συζήτησης ότι "ήρθα εδώ, λ. χ., όπου μετατέθηκε ο άντρας μου, δε μίλαγα και πέρασα καλά" ή μια άλλη να πει ότι "μιλάμε και δεν περνάμε καλά". Πολλά μπορούν να βγουν από μια συζήτηση, ζητήματα με γενικότερο ενδιαφέρον, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει κανείς σε προσωπικές λεπτομέρειες".

Πολλές γυναίκες τηλεφωνούν στο κανάλι για την εκπομπή. Να είναι άραγε πιο εύκολο να βγει στον αέρα μια τέτοια εκπομπή στην επαρχία; "Οχι είναι πιο δύσκολο, υποστηρίζει η Μαρούσκα Χατζηγιάννη. Γιατί η κοινωνία είναι πιο κλειστή και οι ακροατές ξέρουν συνήθως ποιος μιλάει...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ