Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23

Και οι άντρες ενδιαφέρονται...

Μια "όαση" είναι η εκπομπή "Το άλλο μισό του Ουρανού" στον "902", κάθε Δευτέρα 5-6 το απόγευμα, που επιμελείται η Κάλια Παπαδοπούλου.Μια "γυναικεία" εκπομπή - και όχι μόνο - πληροφορεί, εκπαιδεύει, αγωνίζεται για την αλλαγή της νοοτροπίας αντρών και γυναικών, διαμορφώνει ιδεολογία, στηλιτεύει τα κακώς κείμενα. Κι όλα αυτά μέσα από μια ποικιλία θεμάτων και μια ποιοτική μουσική "ανάσα" μεταξύ των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν όχι μόνο τις πολλές γυναίκες της χώρας μας, αλλά και όλη την ελληνική οικογένεια...

Αρκετές γυναίκες, που δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, αλλά εργάζονται συστηματικά και αθόρυβα για την πρόοδο της Ελληνίδας, έχουν μιλήσει σ' αυτή την εκπομπή. Ομως η Κάλια δέχεται κάθε εβδομάδα τηλεφωνήματα στο σταθμό και μιλά με γυναίκες αλλά και άντρες ακροατές. "Νέοι άντρες κυρίως, μας λέει η ίδια, που κάνουν πολλές χρήσιμες παρατηρήσεις. Τα σχόλιά τους; Οτι λείπει μια τέτοια εκπομπή από τα άλλα ΜΜΕ, που σέβεται τη γυναίκα, δεν τη βλέπει σαν ένα διακοσμητικό ον, σαν μια χαριτωμένη ύπαρξη, κατάλληλη μόνο για την ανάπαυση του πολεμιστή. Από την άλλη πλευρά, λέει γελώντας, έχω δεχτεί και τηλεφωνήματα με οποία παραπονιούνται γιατί δεν εμφανίζουμε τη γυναίκα σαν μια ωραία, περιποιημένη, μακιγιαρισμένη ύπαρξη κι αυτό γιατί συχνά χτυπάμε τα κατεστημένα, παραδοσιακά πρότυπα της "θηλυκής" εμφάνισης". "Αρκετοί άντρες μάς πληροφορούν επίσης για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλιάς όπου εργάζονται, τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες συνάδελφοί τους. Πολλές γυναίκες τηλεφωνούν για να μας δώσουν συγχαρητήρια για τα θέματα που προβάλλουμε και δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι το κράτος όλο και περισσότερο προσπαθεί να υποκαταστήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες για την οικογένεια με την απλήρωτη δουλιά των μητέρων. Πολλά τηλεφωνήματα δεχτήκαμε επίσης πρόσφατα για το θεσμό των καλλιστείων, μετά από την επίκαιρη εκπομπή που κάναμε και οι ακροάτριες τόνιζαν πόσο ο θεσμός αυτός υποβαθμίζει τη γυναίκα - ενώ τα κανάλια δε δίνουν καθόλου χρόνο για να προβληθούν τα πραγματικά προβλήματα της εργαζόμενης!"

Από τη συμμετοχή των Ελληνίδων στα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας μέχρι τα σημερινά καυτά προβλήματα των αγροτισσών, η εκπομπή είναι πάντα παρούσα στην επικαιρότητα. Ανάμεσα στις αρετές της που την κάνουν ελκυστική σε ακροατές και ακροάτριες είναι ότι, παρά τη σοβαρότητα των θεμάτων που πραγματεύεται, παραμένει μια εκπομπή που ακούγεται ευχάριστα και με μεγάλο ενδιαφέρον. Συνεντεύξεις, σχόλια, παρατηρήσεις, χιούμορ, επιτόπια ρεπορτάζ αιχμαλωτίζουν την προσοχή και των πιο δύσκολων ακροατριών και ακροατών. Μην τη χάνετε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ